“RENKLER VE İZLER” GALERİ CENNET’TE KAPILARINI ARALADI

“RENKLER VE İZLER” GALERİ CENNET’TE KAPILARINI ARALADI

25 Ocak 2024

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin ilk çağdaş baskı resim müzesi İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi işbirliği ile Türk ve yabancı, baskı resim sanatının ustalarının eserlerini, Galeri Cennet’te sanatseverlerle buluşturdu. Özgün baskı tekniklerinin yer aldığı sergi, 27 Şubat’a dek Cennet Galeri’de ziyaret edilebilir.

“Türk sanatçısının ne kadar yetenekli olduğuna şahit olacaksınız”

‘Renkler ve İzler’ başlıklı serginin açılışına IMOGA’nın kurucusu usta sanatçı Süleyman Saim Tekcan, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışında mutluluğunu ve heyecanını katılımcılarla paylaşan Süleyman Saim Tekcan, “Atatürk olmasaydı ben şu anda burada olmayacaktım. Onun açtığı parasız okullarda fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Benim ona olan borcumu ödemek üzere kurduğum bir müzenin seçkilerinden oluşan bir sergiyi izleyeceğiz. Bu sergi, gerçekten Türk sanatını temsil eden ve Türk sanatçısının ne kadar yetenekli olduğunu gösteren bir sergi. Katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’a  teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güney Özkılınç: 10 binin üzerinde öğrenciye sanat eğitimi veriyoruz

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da “ IMOGA’ya, kurucusu Süleyman Saim Tekcan’a ve bu serginin oluşmasında emeği geçen Görsel Sanatlar Birimimize teşekkür ediyorum. Küçükçekmece’de 4 galeri var. İstanbul belediyeleri arasında 4 galerisi olan ve düzenli olarak sergi açarak, farklı disiplinlerle ilgili söyleşiler yapan nadir belediyelerden birisiyiz. Bu konuda kurumsallaşma konusunda hızlıca yol alıyoruz. Güzel Sanatlar Akademisi, Müzik Akademisi ve 3 kültür merkezi ve diğer semt konaklarında 10 binin üzerinde öğrencimiz sanat eğitimi görüyor. Bizi bu yolda destekleyen Başkanımız Kemal Çebi’ye ve gösterdikleri ilgiden dolayı Küçükçekmecelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide, IMOGA Koleksiyonu'ndan bir kısmı hayatta olmayan usta sanatçıların 55 eserinin yanı sıra Süleyman Saim Tekcan'a ait büyüleyici bir heykel de yer alıyor.

Sergide yer alan sanatçılar; Adnan Çoker, Adnan Turani, Ali İsmail Türemen, Ali Teoman (Aloş) Germaner, Ashot Yan, Avni Arbaş, Ayşe Pirhasoğlu Akbaş, Bedri Baykam, Burhan Doğançay, Burhan Uygur, Demir Kardaş, Elif Naci, Elvan Tekcan, Ergin İnan, Erol Akyavaş, Erol Deneç, Ferruh Başağa, Filiz Başaran, Gözde Eda Tekcan, Gül Derman, Gündüz Gölönü, Hanefi Yeter, Hasan Kıran, Mehmet Güleryüz, Mehmet Özer, Mehmet Pesen, Mustafa Altıntaş, Mustafa Ayaz, Nedim Günsür, Neşet Günal, Ruth Brenner, Sadi Diren, Sema Ilgaz Temel, Semih Balcıoğlu, Süleyman Saim Tekcan, Şenol Yorozlu, Ümit Doğan, Veysel Erüstün, Yusuf Ziya Aygen, Zeycan Alkış. 

wm5kcjhptx4pxdfndam7ntw9.jpg

zeagvtw4zj87b6qrnaxonvyh.jpg

wpekjqmuoiny8a1tIs2rmlny.jpg

i7z4kp96smj12rwomqbu0Ixa.jpg

lbwcphw6tdkakqit1zmejz7s.jpg

fhq1onsimvdn2v3hjx6lugqg.jpg

gvsknfc7vjoqzkylfewxu20t.jpg

cqwt4zpwqkaIhmsbjneupezv.jpg

df5htajlognrs1sfx8zl3hob.jpg

vnmk1u2bcgrzb9pa3wnd6hwu.jpg

v3nrf8rd069sfa7acklm5I4b.jpg

12bw5ftlcwikvzqhutuden0a.jpg

zugjhIpc8thrl2nsqy1wddeb.jpg

cuser8h6ymh4ys1u3ojzaxnt.jpg

crjvotvcefpIsziesyjqkmtf.jpg

ygtsmzvnqyp6wnghtdue7uc3.jpg

qytkpmxv5lc29mjqgnwloyrs.jpg

ewntwjigo6flahbsgu5fdn81.jpg

nfafyktxw16lpd4ezagqbr0u.jpg

ebxf4ryjlthg6ynuvadwjv2t.jpg

bn4hsagudntihzxjIpqe95ct.jpg

0ojnebn1vqgxgivtrxf7os5a.jpg

6zl8jgkdh5zevdr3gjs2hob1.jpg

3ogni5hkphu4yclyIwm8lvbn.jpg

3yu7hzpc2tamqh84wgosjobm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.