RIZA AKPOLAT BAŞKONSOLOSLAR İLE BULUŞTU

RIZA AKPOLAT BAŞKONSOLOSLAR İLE BULUŞTU

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bu yıldan başlayarak her yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası içerisinde düzenlenecek olan Beşiktaş Uluslararası Toplantısı ‘ Beşiktaş International Meeting ‘de İstanbul’da bulunan Başkonsolos ve diplomatik misyon tem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ev sahipliğindeİstanbul’da görev yapan 70 üzerinde ülkenin Başkonsolos ve diplomatik misyon temsilcisinin katıldığı Beşiktaş Uluslararası Toplantısı ‘ Beşiktaş International Meeting’ gerçekleştirildi.

Akpolat: Beşiktaş’ı katılımcılık, çevre ve uluslararası etkinliklerin yeniden ilk akla gelen yeri haline getireceğiz.

Toplantının başlangıcında misafirlerini kapıda karşılayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolatgerçekleştirdiği açılış konuşmasında “ İklim krizi, katılımcı belediyecilik uygulamaları, uluslararası festival ve etkinlikler ile kardeş kent konularının altını çizdi.Şu ifadeleri kullandı: ‘’Belediyemizde partiler üstü bir yönetim anlayışını benimseyerek, her mahallemize, her sokağımıza eşit hizmet götürme prensibiyle çalışıyoruz. Kardeş Kent uygulamasına da özel önem veren bir belediye başkanıyım. Şu anda Beşiktaş Belediyesi olarak yurt dışından 6 kardeş kentimiz bulunuyor. Bundan sonra da belirleyeceğimiz ortak fayda sağlayacak temalar üzerinden kardeş belediyelerimizi arttıracağız. Diğer yandan, her haftaya bir festival hedefiyle Beşiktaş’ı uluslararası etkinliklerin ev sahibi yapma projemiz var. Dünya festivallerini Beşiktaş’a getirme konusunda da sizlerden fikir ve desteklerinizi beklemekteyiz. Tüm bu alanlarda yapacağımız çalışmalar kapsamında hem uluslararası fonlardan daha fazla faydalanabilmek, hem de ortak projelerimizi artırarak Beşiktaş’ı dünyaya daha fazla entegre edebilmek için sizlerin desteği çok kıymetli olacak. Beşiktaş halkı, çevre bilinci yüksek bireylerden oluşuyor. Bizim de göreve gelmeden önce en büyük vaatlerimizden biri, karbon ayak izimizi azaltmaktı. Nitekim, ilk el attığımız meselelerden biri de bu oldu. Seçim kampanyam sürecinde ve seçildikten sonra da kendi şahsi hibrit aracımı kullanmaktayım. Kademeli olarak da Belediyemiz araçlarını çevreci araçlara dönüştürmeye hemen başladık. Elektrikli scooterlar şuan Beşiktaş’ın tamamında. Belediye olarak artık hediyeler konusunda da önemli bir adım attık ve bugün sizler adına da İzmir ormanlarına ağaç diktik. Şu an masalarınızda not almanız için bulunan geridönüşümlü kalemlerimizdekikaraçam tohumlarını bahçelerinize bugünün anısına dikmenizi rica ediyoruz.‘’ dedi.

Konuşmanın ardından konsoloslar soru ve taleplerini Başkan Akpolat’a ileterek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Akpolat sorulara toplu cevap vererek başta trafik olmak üzere birçok sorunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ortak Masalarda çözüleceğinin müjdesini verdi. Beşiktaş’ın turizmin ve gastronominin merkezi haline geleceğinin bir kez daha altını çizdi. Toplantıda İklim değişikliği ve çevre duyarlılığı konusu geniş yer aldı. Katılımcı konsoloslara bu çerçevede farkındalık yaratmak adına her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi. Toplantıda Beşiktaş Belediyesinin23 Haziran seçimlerinden sonra Hamidiye Su’yu ilk kullanan belediye olmasının da altı çizilerek katılımcılara Hamidiye su ikram edildi. Her yıl gerçekleştirilecekBeşiktaş Uluslararası Toplantısı ‘Beşiktaş International Meeting’ aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.