ROMAN ÇALIŞANLARDAN GÜRKAN’A SÜRPRİZ ZİYARET

ROMAN ÇALIŞANLARDAN GÜRKAN’A SÜRPRİZ ZİYARET

ROMAN ÇALIŞANLARDAN GÜRKAN’A SÜRPRİZ ZİYARET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Roman personel tarafından alkışlarla karşılandı. Belediye’de çalışan Roman personelin ziyaretiyle onur duyduğunu belirten Başkan Gürkan da personeli ‘Evinize hoş geldiniz’ diyerek, selamladı.

Bugüne kadar insana insan olarak, baktıklarını belirten Başkan Gürkan, “Bizim bir dünya görüşümüz var. Dünyaya bakışımız var, inancımız var. Bunun temelinde de herkesin eşit olduğu yatıyor. Bizim bakış açımız bu. İnsanlığa bakış açımız bu. Bizim için yaradanın yarattığı herkes aynı. Hiçbir zaman insanları diniden, dilinden, ırkından, kökeninden, doğduğu yerden dolayı ayırmadık. İnsana insan olarak baktık. Aldığımız eğitim, yetiştiğimiz çevre, içinde bulunduğumuz şartlar bizlere topluma farklı görevler verebilir. Kimimiz temizlik işleri elemanı olabiliriz, kimimiz park bahçe elemanı olabiliriz, kimimiz doktor, mühendis olabiliriz, kimimiz belediye başkanı, milletvekili olabiliriz. Hatta Cumhurbaşkanı olabiliriz. Ama hepimizin ortak özelliği insan olmak. Diğerleri sonradan eklenen özellikler. Ama onlar insanı karakterimizi değiştirmiyor, engellemiyor. Eğer insan değilseniz, insan olamamışsanız; doktor olmanızın, belediye başkanı olmanızın, milletvekili, bakan, başbakan olmanızın, temizlik elemanı olmanızın bir anlamı yok. Bizim için yaptığımız işler önemli ama toplum için işimizi nasıl yaptığımız önemli. Bugüne kadar Edirne Belediyesi’nde de hayatımızda da hiç kimseye ‘Sen kimsin’, ‘Sen nesin’, ‘Nerede doğrun, nereden büyüdün’, ‘Hangi millete mensupsun’ diye sormadık, aklımıza da böyle bir şey gelmedi. Böyle bir bakış açımızı, inancımız, kültürümüz yok. Edirne’de, Edirne Belediyesi’nde liyakata baktık. Bu işi yapabilir mi? Herkes kimliği ile gurur duyar, duymalıdır da. Ben Türk’üm diyorsa onunla gurur duymalıdır. Ben Kürt’üm diyorsa onunla gurur duymalıdır. Ben Roman’ım diyorsa onunla gurur duymalıdır” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, “ Arkadaşlarım bir çalışma yapmışlar. Edirne Belediyesi’nde çalışanların yüzde 23’ü ‘Ben Roman’ım diyor’ Biz sormuyoruz. Kendisi diyor. Bununla gurur duyuyor. Ben de o gurur duyanları alkışlıyorum” dedi.

38 yıldır bu ülkenin kendisine çok farklı görevler verdiğini belirten Gürkan, “Odamın kapısından içeri giren hiç kimsenin hangi siyasi görüştendir, etnik kökendendir, hangi inançtandır diye bakmadım. aklıma dahi gelmedi. Bundan sonra da gelmeyecek. Tabi arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayla AB Parlamentosu tarafından her yıl 7 ülkeden 7 belediye başkanına verilen En Roman Dostu Belediye Başkanı Ödülü’ne Türkiye’den bu yıl biz layık görüldük. Geçtiğimiz hafta Brüksel’e gittim. Orada ödülümüzü aldık. Bu ödülü ben kazanmadım. Bu ödülü sizler kazandınız. O yüzden bu sizin ödülünüz. Ben de sizleri verdiğiniz emekler için, alın teriniz için emekleriniz için işinize duyduğunuz saygı ve Edirnelilere olan hizmet aşkınız için ben de sizi yürekten alkışlıyorum. Ve bu ödülü hepinize armağan ediyorum. Hepimiz farklıyız ama hepimiz eşitiz. Hepimiz Allah’ın yarattığı kullarız” dedi.

Edirne Belediyesi çalışanlarından Alaattin Bıçak, Başkan Gürkan’a çiçek takdim ederek, “Her zaman arkanızda durduk, yanınızda durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bundan sonraki çalışmalarınızda da yanınızda olacağız. Edirne Belediyesi’nde Roman çalışan 360 kişi. Bu sayıyı daha da artıracağınıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.