S.A.A.Y.S.D. Koşusu'nu Kıyıcı kazandı

S.A.A.Y.S.D. Koşusu'nu Kıyıcı kazandı

4 yaşlı Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1900 metre mesafede çim pistte koşuldu.

Geçtiğimiz yıl Gülhatmi isimli safkanın birinciliğe ulaştığı Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nda 2022 yılında galibiyete ulaşan isim; Onur Türker'in sahibi olduğu, Engin Alagöz tarafından yetiştirilen kır erkek safkan Kıyıcı (Kaizbert - Sönmez Esintisi / Birader) oldu. Merve Aydınalp tarafından antrene edilen ve bu önemli koşuya Mustafa Çiçek idaresinde katılan safkan, elde ettiği bu koşu galibiyetiyle kariyerinin sekizinci birinciliğine ulaştı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşuda ikinciliği, Gökhan Kocakaya idaresindeki Fış Fış (Baba Mevlüt - Tutkumuz / Kırımhan) elde ederken, Özşimşek (Özhaber - Nurhanım / Bamka. 3) isimli safkan Halis Karataş ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu koşuya katılan Afşar (Ayabakan - İlk Kız / Sezginbey) dördüncü ve Şah Dragon (Şah Şehriyar - Lapis / Tunçstar) ise Ercan Çankaya idaresinde koşuyu beşinci olarak tamamladı.

Koşunun galibi Kıyıcı  için bitiriş derecesi 2.08.40 olurken, farklar Baş - 4,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Onur Türker'e kupasını, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Ali Kayakıt verdi.



Safkanın antrenörü adına Onur Türker'e plaketini Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Doğan verirken, jokey Mustafa Çiçek ise plaketini Genel Sekreter Ali Kayakıt'ın elinden aldı.



Törene, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ve M. Kerem Alkan da katıldı.
 

SAFKAN ARAP ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEŞ„İ

 

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SAAYSD), Türkiye'de yetiştirilen Safkan Arap atı ırkının korunmasına, geliştirilmesine, yayılmasına hizmet etmek, at yetiştiriciliğini özendirmek ve bunlarla ilgili tüm düzenlemeleri yönetmek ve uygulamak amacıyla kurulmuştur. Safkan Arap atı yetiştiricilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, hak ve menfaatlerinin korunması için kamu, kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmaları yaparak takip etmek, üyeleri bilgilendirmek, birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak derneğin temel görevleri arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürmektedir.

evirtxmjs1tcdna0yk7p6oyv.jpg

ypperajnmrzafshuul9xb5bv.jpg

w9sv0ugqIsd1fxgc2u5oy8zb.jpg

z9wwc7uv4xcjxhl6usdhjfkb.jpg

bocgjuiyz2jzg9tsb7mppqht.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.