SAADET PARTİSİ'NDEN GEÇİM İTTİFAKI EYLEMİ

SAADET PARTİSİ'NDEN GEÇİM İTTİFAKI EYLEMİ

Saadet Partisi, Türkiye'nin 81 ilinde cuma namazı sonrası 'Geçim İttifakı' çağrısıyla 'boş tencere' eylemi yaptı. İstanbul'daki eylemin adresi Kadıköy oldu.

Saadet Partisi, Türkiye'nin 81 ilinde cuma namazı sonrası "Geçim İttifakı" çağrısıyla "boş tencere" eylemi yaptı. İstanbul'daki eylemin adresi Kadıköy oldu. Saadet Partisi İstanbul İl BaşkanıÖmer Faruk Yazıcı, partisinin 10 maddelik “Geçim İttifakı Acil Eylem Planı”nı açıkladı ve "tenceresi kaynamayan hanelerin istikbalini, iktidardakilerin ikbaline feda ettirmeyeceğiz" dedi.

Saadet Partisi, Türkiye'de insanların en önemli sorununun geçim derdi olduğu gerekçesiyle, "Geçim İttifakı" adı altında bir kampanya başlattı. Bu çerçevede Saadet Partisi il yöneticileri vatandaşlarla "boş tencere" eylemi gerçekleştirdi. Burada partililer, "Tenceremde dert değil faş istiyorum" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması için çok sayıda vatandaş ve partili Kadıköy Meydanı'nda buluştu. İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, üzerinde boş bir tencere bulunan, çevresi "Hepimizin gerçek gündemi geçim derdi" yazılı afişlerle donatılan kürsüden seslendi. Yazıcı, “Bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyorum diyen tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine Geçim İttifakı’na davet ediyoruz. Mutfağımıza, evimize, sokağımıza, mahallemize, ilçemize, şehrimize ve de ülkemize hep birlikte sahip çıkalım istiyoruz. İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz. Çünkü biz daha iyisine, en iyisine layığız, bizim diğer toplumlardan hiçbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var” dedi.

"VERDİKLERİ MÜJDEYE KENDİLERİ DE İNANMIYOR"

Saadet Partisi’nin 81 ilde il başkanlıkları tarafından yapılan ortak basın açıklaması şöyle:

 "Siyasetteki skandallar, ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adeta patlama noktasına gelmiştir. İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar, içten içe gülüyorlar. Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor, beceriksizliğin, yanlış politikaların bedeli bugün halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize fatura ediliyor.

Her geçen gün sayıları artan mazlumlar, mağdurlar ve mahzunlar ordusu, iktidarın tutum ve davranışlarındaki akılsızlığa ve yanlışlara en açık delildir. Bütün bunlar ehliyet ve liyakatin esas alınmadığı bir yönetim anlayışının doğal sonucudur. Çetelerin ortaya çıkması, mafyanın türemesi, mide bulandırıcı siyaset-medya-mafya üçgeninin oluşmasının temel nedeni işte bu yönetim anlayışıdır. Bu anlayışta olanlar ise milletin geçim derdini umursamamaktadır.

"ÇOCUĞUNA SİMİT PARASI VEREMEDİĞİİÇİN HİCAP DUYAN NİCE ANA BABALAR VAR"

Bugün ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de siftah yapamadan dükkân kapatan, pandemiden dolayı iflas eden yüzlerce esnafımız var! Bu caddelerde, sokaklarda işsiz gezen ve gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere kuran binlerce gencimiz var! Başını yastığa koyduğunda, ay sonu nasıl gelecek, kira ve faturalar nasıl ödenecek diye kara kara düşünmekten gözlerine uyku girmeyen on binlerce insanımız var! Maalesef, geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var! Yarınlara umutla bakması gerekirken geleceğe kaygıyla bakan gencecik kardeşlerimiz var! En büyük hayali sorulduğunda, "Babamın iş bulması ve borçlarımızı ödeyebilmesi" cevabını veren yavrularımız var! Çocuğunun istediğini alamadığı için evine geç giden ve sabah okula giderken bir simit parası veremediği için hicap duyan nice ana babalar var! İçinde bulunduğumuz bu perişan halin bir tek sorumlusu varsa, o da ülkeyi yöneten iktidardır!"

"'AÇ OLANLARI SİZ DOYURUN" SÖZLERİNDEN HİCAP DUYUYORUZ"

Açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin" sözleri hatırlatılarak şöyle denildi:

 "Bundan hicap duyduğumuzu ifade etmek isteriz. İnsanımızı aç ve yoksul bırakanlar, kendileri değil mi? Kıymetli hemşerilerim; müsterih olun, umudunuzu hiç kaybetmeyin! Biz varız! Biz, yolsuzluğun her türlüsünü, israfı ve verimsiz harcamalarıönlemek için buradayız, hazırız. Yanlış yönetilen kaynakları vatandaşımıza aktarmakta kararlıyız! Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz.”

"TENCERESİ KAYNAMAYAN HANELERİN İSTİKBALİNİİKTİDARDAKİLERİN İKBALİNE FEDA ETTİRMEYECEĞİZ"

Saadet Partisi olarak insanların geçim mücadelesine destek olmak, onları dinlemek, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için bir "Geçim İttifakı" kurmak için harekete geçtiklerine vurgu yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Türkiye'nin bugünkü haline bakıp da üzülen, bunalan, yorulan ve sıkılan her bir vatandaşımıza "Geçim İttifakı'nda bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. Çünkü iktidarın yanlış ekonomi politikalarındaki inadı ve insanımızın derdine duyarsız kalması sebebiyle geldiğimiz noktada; sorunlar, sıkıntılar, problemler artık mutfaklardaki tencerelere dayanmıştır. Biliyoruz ki uzun zamandır giderek daha da pahalıya kaynayan hepimizin evindeki bu tencere; artık kaynamaz hale gelmiştir. Görüyoruz ki iktidar umursamasa da görmezden gelse de evlerimizdeki bu tencere; aş değil, dert pişirmeye başlamıştır! Tenceresi kaynamayan, ocağı tütmeyen hanelerin istikbalini iktidardaki arkadaşların ikbaline feda ettirmeyeceğiz.

İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak; hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere, itibar uğruna yapılan israflara karşıçıkarak; "Bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyorum" diyen tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine; Geçim İttifakı’na davet ediyoruz!"

10 MADDELİK GEÇİM İTTİFAKI ACİL EYLEM PLANI

İstanbul İl BaşkanıÖmer Faruk Yazıcı, Kadıköy Meydanı'ndaki basın açıklaması sırasında partisinin 10 maddeden oluşan “Geçim İttifakı Acil Eylem Planı”nı da paylaştı:

1- İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.

2- Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.

3- Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.

4- Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.

5- Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.

6-İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.

7-Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malıürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.

8- Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.

9- Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.

10- Esnaf ve sanatkârlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.