Sabahattin Ali, Maltepe’de ‘Aldırma Gönül’ müzikaliyle anıldı

Sabahattin Ali, Maltepe’de ‘Aldırma Gönül’ müzikaliyle anıldı

Maltepe Belediyesi, Türk edebiyatının en önemli yazar ve şairlerinden Sabahattin Ali’yi 75. vefat yıl dönümünde düzenlediği programla andı.

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer “Aldırma Gönül” isimli tek kişilik müzikal oyunuyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunun sahne metnini Haldun Çubukçu, dekor ve kostüm tasarımını Naz Erayda, ışık tasarımını Mustafa Bal hazırladı.

SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATINDAN KESİTLER SUNDU 

Ferhat Göçer’in, Sabahattin Ali’nin hayat öyküsünü anlattığı müzikaline Maltepeli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Göçer, Ali’nin hayatından kesitler ve şiirlerinden bestelenmiş unutulmaz şarkıları orkestra eşliğinde seslendirdi. Göçer, Ali’nin “Göklerde Kartal Gibiydim", “Aldırma Gönül”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Leylim Ley” isimli eserlerini de güçlü yorumuyla icra ederek sanatseverlerin alkışlarını topladı. Program bitiminde Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman, Ferhat Göçer’e plaket takdim etti. 

‘İSTANBUL’DA BÖYLE BİR SALONUN OLMASI BÜYÜK ŞANS’

Maltepe’de ilk kez sahne aldığını ifade eden Göçer “Burası seyirciyle bütünleşen harika bir salon. Birçok gösteri yapmak için heyecanla bekliyor olacağım. İstanbul’da böyle bir salonun olması sanatçılar ve seyirciler için tabii ki büyük bir şans. Sabahattin Ali’nin ölüm yıl dönümünde onun hatırasını burada canlı tutabilmeye vesile olan Maltepe Belediyesi’ne teşekkür ederim. Türkiye’de sanatın, sanatçının, sanatseverlerin buluşabileceği bu güzel mekânda daha birbirinden güzel nice projede birlikte olabilmek bizim için büyük bir heyecan, mutluluk. Vesile olan herkese yürekten teşekkür ederim.” dedi.

fu6said3bezchnx94ysltrzm.jpg

fottyjbdb9pdguec8f0qpknx.jpg

mcsrknt3wqfxhpmo1ky4ogxt.jpg

pjdaoyz1cpatfogkxbmu49mb.jpg

jnfbmcgor79fIwhalngeqakw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.