Sadettin Sükan Koşusu'nu Bikati kazandı

Sadettin Sükan Koşusu'nu Bikati kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen koşu 2100 metre mesafe sentetik pistte düzenlendi.

2024 yılı Sadettin Sükan Koşusu'nu, Demirhan Yılmaz'ın sahibi olduğu Bikati (Mendip - Lady Chara / Royal Abjar) jokeyi Erhan Aktuğ idaresinde kazandı. Demirhan Yılmaz ve Osman Yılmaz yetiştirmesi, Sabri Bektaş'ın antrenesindeki 5 yaşındaki doru erkek safkan 12 koşuluk uzun bir aranın ardından ilk galibiyetini elde ederken, toplamda 5. birinciliğine uzandı.

Merhum Asli Üyemiz adına koşulan yarışın ikincisi Sforza Ring olurken, Arslan üçüncü, Anadolu Baharı dördüncü, Extraction da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Bikati için bitiriş derecesi 2.11.32 olurken, farklar 3,5 Boy - 3 Boy - 1 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Sabri Bektaş'a kupasını merhum Sadettin Sükan'ın eşi Beyhan Sükan verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ve Yönetim Kurulu Üyesi Selman Taşbek ile davetliler de katıldı.
 

Sadettin Sükan

1925 yılında İstanbul'da doğan Sadettin Sükan, Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Genç yaşlarından itibaren atçılık camiası içerisinde bulunan Sükan, 1953 - 1956 yılları arasında Ankara Hipodrom Müdürü olarak görev yaptı. 1979 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sadettin Sükan, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu'nda üye olarak görev aldı. Çeşitli dönemlerde Disiplin Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. 1957 - 1972 yılları arasında Ömür Restoran İşletmeleri'nin ortağı ve Genel Müdürü olarak iş hayatına devam etti. 1976 yılından itibaren 22 yıl Büyük Kulüp'te Genel Müdür olarak görev yaptı. 1993 yılından itibaren 3 dönem Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği yapan Sükan, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti ve Büyük Kulüp Derneği Yüksek Divan Üyesiydi. 2021 yılında aramızdan ayrılan Sadettin Sükan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

xakhqI104rhg6qtdoz7niyfc.jpg

pqd7oaud41fgnz2kthynorjg.jpg

kmogbupshz3cyjxrat0t47ld.jpg

j1hkl4xewzvysl8nigbmap23.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.