Sağlıklı Toplum Yolunda Kadın Yaşam Merkezi Açıldı

Sağlıklı Toplum Yolunda Kadın Yaşam Merkezi Açıldı

AdanaBüyükşehir Belediyesi, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) ile KadınKoalisyonu arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan, Türkiye Mozaik Vakfıve Sivil Toplum İçin Destek Vakfı (STDV) tarafından desteklenen; Adana KadınYaşam Merkezi, 19 Mayıs Mahallesi’nde açıldı.

Adana KadınYaşam Merkezi’nin açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ınEşi Nuray Karalar yaptı. Açılışa; Kadın Yaşam Merkezi’nin , paydaş kuruluşlarınyöneticileri, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve 19 MayısMahallesi sakinleri katıldı.

Programınaçılış konuşmasını yapan Kadın Koalisyonu’ndan Gül Erdost, merkezinkurulmasında önemli destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar’a, emeği geçen bürokratlara ve paydaşlara, ilgisini esirgemeyen bölgehalkına teşekkür etti.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin kadınlara her alanda destek verdiğini belirten NurayKaralar, Kadın Yaşam Merkezi’nde kadınlara hukuki ve psikolojik destekverileceğini, hijyen alanlarının bulunduğunu belirtip, merkezde halka yönelik diğerhizmetlerle ilgili bilgi aktardı.

Konuşmalarınardından Adana Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Çamaşırhane-ütüodası, çocuk oyun alanı, toplantı-eğitim odası gibi bölümlerin bulunduğu Kadın Yaşam Merkezi'nde; çocuk sahibiyalnız kadınlar, çocuklar ve eşit olmayan koşullarda yaşayan dezavantajlıgruplar güvenli bir biçimde bir araya gelip, hakları konusunda bilgiedinebilecek, ihtiyaca göre ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmeleriyapılacak ve psiko-sosyal destek alabilecekler.

Çamaşırhane, banyo,mutfak gibi günlük ihtiyaçlara cevap veren Kadın Yaşam Merkezi'nde kadınlarzaman geçirerek sosyalleşebilecek.

 

 

zgr7hio26jaxmj4n8wktfuq5.jpg

4t3pxcsi6vmnjpl8ln7xgjb9.jpg

kxwszedfdn4a58yctjyjgoeb.jpg

feqjozk1guxdcdbplwfjrtxr.jpg

ny0te2kfztbgoklxgpz7l1wi.jpg

fn2hndyjwoI04qx5art3mv1z.jpg

lqhIi2rxyltmjpnuwfdhxfo3.jpg

rsfzlwubqprbtxspIyggfahm.jpg

cgeu4kl6e18d5fy7wI2bpwcf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.