Sahil Güvenlik Komutanlığı (İzmir) Koşusu'nu Karadöker kazandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı (İzmir) Koşusu'nu Karadöker kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının start aldığı koşu, 1900 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı (İzmir) Koşusu'nu (Şartlı - 5), Murat Döker'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Şefik Özdeniz tarafından antrene edilen doru erkek tay Karadöker (Lion Heart - Lady Liz / Unaccounted For) jokeyi Mertcan Çelik idaresinde kazandı.



Yarışta ikinciliği, Schilacci (Mendip - Akarca Kızı / Dinyeper) elde ederken, Maybe Mor (Barudi - Kızım İlayda / Lion Heart) üçüncü, Taşon (Paco Boy - Lone Look / Danehill) dördüncü ve Rüzgar Kaan (Trojen Horse - Aprikose / Bosporus) isimli tay da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Karadöker için bitiriş derecesi 2.02.54 olurken, farklar 1/2 Boy - 22 Boy - 7,5 Boy - 10 Boy   şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Murat Döker'e kupasını, antrenörü adına da Murat Döker'e ve kazanan tayın jokeyi Mertcan Çelik'e de ödülünü Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutan Vekili Alb. Ayhan Ülger  verdi.

Törende ayrıca, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutan Vekili Alb. Ayhan Ülger günün anısına İzmir Hipodrom Teknik Müdür Yardımcısı Deniz Aktaş'a bir plaket verdi. Törene, Buca Kaymakamı  Mahmut Nedim Tunçer, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Hava Komutan Vekili  Alb. Ünler Duman, S.G. Envanter Kontrol Merkezi Komutan Vekili İkmal Yb. Ali Üzel de katıldı.

 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIŞ„I

1982 yılında çıkarılan 2692 sayılı Kanun ile kurulmuş olan Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlı silahlı bir genel kolluk kuvveti olarak hizmet vermektedir. Ülkemizin yaklaşık yarısına denk büyüklükte bir alana sahip "Mavi Vatan" denizlerimizde emniyet ve güvenliğin sağlanması, insani bir görev olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin icrası, düzensiz göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele gibi birçok alandaki görevlerini 7 gün 24 saat esası ile icra etmektedir. İçişleri Bakanlığı'nın denizlerimizdeki yegane gücü olan Sahil Güvenlik Komutanlığı, sahip olduğu güçlü ve modern platformları, denizci perspektife haiz yüksek nitelikli personeli ve tarihindeki deneyimlerinden elde ettiği güçle, Türkiye Cumhuriyeti'nin deniz hak ve menfaatlerinin korunması gereken her yerde kanunlarla kendisine verilen görevleri 40 yıldır etkin bir şekilde yerine getirmektedir.

a5ckjjwvteIllgyhesbbfvfc.jpg

0bofIbhxze824y3csv5hgwdc.jpg

petabqja7iuywolkfkj8nevw.jpg

bw9uumnfhoiyjdfqta4c13l5.jpg

9vaub4z8n7jrqdnos2lwqkfi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum