Sahrayıcedit Mahallesi okuluna sahip çıktı

Sahrayıcedit Mahallesi okuluna sahip çıktı

Kadıköy Sahraicedit Mahallesi'nde bulunan Gözcübaba Anadolu Lisesi'nin İmam Hatip Lisesi'ne çevrilmek istenmesine tepki gösteren yurttaşlar basın açıklaması yap

Kadıköy’de bulunan Sahrayıcedit Mahallesi sakinleri, Anadolu lisesi talebiyle Gözcübaba Lisesi önünde eylem yaptı. Eyleme destek veren CHP'li Yarkadaş "İmam Hatip okulları boş kalıyor, öğrenciler devamsızlık rekoru kırıyor. İktidar buna rağmen tüm okulları İmam Hatip'e çevirmeye çalışıyor." diye konuştu.

Yapılan açıklamada, "Yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz! Lütfen haklı talebimize artık kulak verin! Bakanlığın orta öğretime geçiş sisteminde yaptığı düzenlemeye bağlı olarak, ulaşılabilir, farklı okul türlerinin mahallemizde bulunması zorunluluktur. Mahalleliler olarak her kademede eğitim öğretim veren nitelikli okullara ihtiyacımız olduğunu, parasız, laik eğitim hakkı ve ulaşılabilir en yakın okul talebimizin karşılanması için basın yoluyla bir kez daha yetkililere isteklerimizi iletiyoruz" denildi.

Afrin şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.