Şakirpaşa Alt Geçidi’nin Açılışı Muhteşem Bir Törenle ve Sabahat Akkiraz Konseriyle Yapıldı

Şakirpaşa Alt Geçidi’nin Açılışı Muhteşem Bir Törenle ve Sabahat Akkiraz Konseriyle Yapıldı

D-400 üzerine bir alt geçit daha inşa edildi

Başkan Zeydan Karalar, “Borç gelirin 4 katıydı, 2024bütçesinde gelir borcun 4 katı.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana için çok önemlihizmetlerine bir yenisini ekledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, D-400 üzerine ikinci alt geçidi de Adanalıların hizmetine sundu. 200milyon liraya mal olan Şakirpaşa Alt Geçidi’nin açılışı, 15 bine yakınAdanalının katıldığı muhteşem bir tören ve Sabahat Akkiraz konseriylegerçekleştirildi.

Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Seyhan Belediye Başkanı AkifKemal Akay, oda başkanları, siyasiler, muhtarlar, konuklar ve Adanalılarkatıldı.

Açılış ve konser coşkusuna, ellerinde Türk bayraklarıylaCumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü sevincini de ekleyen Adanalılar, BaşkanZeydan Karalar’a sevgi gösterilerinde bulundu.   

Adanalıların Cumhuriyet’e bağlılığının ve 100. Yılcoşkusunun Şakirpaşa’da sürdüğünü görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifadeeden Başkan Zeydan Karalar, D-400 üzerinde söz verdikleri gibi ilk iki altgeçidi yaptıklarını, Türkmenbaşı Alt Geçidi’ni de kasım sonunda açacaklarınıduyurdu. Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Otoban girişindeki trafiksorunu için de bir alt geçit yapacağız. Sonrasında D-400 üzerinde iki altgeçitdaha yapma planımız var. D-400 böylece otoban gibi olacak. Allah bize ömürverirse yapacağız…”

KARALAR, “BORÇ GELİRİN 4 KATIYDI, ŞİMDİ GELİR BORCUN 4KATI.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok ağır borç yükü altındaaldıklarını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Şu ana kadar 2milyon 600 bin tona yakın asfalt döktük. Bu Adana’da bir rekor. Yaptığımız altgeçitler burada. Yaklaşık 50 bulvarı yeniledik. Adana’da belediyenin 1 kreşivardı, şu anda biteceklerle birlikte 9 kreş olacak. 81 yeni otobüs aldık, yarısıelektrikli 30 adet daha alıyoruz. 303 iş makinesi aldık. Tek kuruş borçlanmadanyaptık bu kadar işi. Pandemiye, depreme ve ağır borç yüküne rağmen bu kadar işyapılması adeta mucizedir. Üstelik Adana’nın geliri, diğer illere göre düşük. Çokdaha fazla iş yaparken, birçok giderde tasarruf gerçekleştirdik. Böylece yılda1,2 milyar lira ile 1,5 milyar lira arasında para  belediyenin kasasında kalıyor ve halkımızahizmete dönüşüyor. Gelirimizi de artırdık. Artık belediye meclisinden borçlanmaistememize gerek kalmadı. Sadece metro projemizi Sayın Cumhurbaşkanımızonaylarsa borçlanma isteyeceğiz. Tramvay projemiz hazır. Belediyeyidevraldığımızda gelirimizin 4 katı borç vardı. 2024 bütçemiz, borcumuzun 4 katıhaline geldi. Adana’nın önü açılmıştır. 2. dönemimizde inşallah hep birliktedaha büyük işlere imza atacağız. Ben halkıma ne kadar iş yaparsam, enerjim okadar artıyor. Ben gücümü hemşehrilerimden alıyorum.”

SEÇER, “ZEYDAN KARALAR’I ÇOK SEVİYORUZ.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, D-400üzerinde, Şakirpaşa Kavşağı’na yapılan alt geçidin, trafiğin rahatlaması adınaçok yararlı olduğunu belirterek “Zeydan Başkanımızı çalışkanlığıyla, insanlarayakınlığıyla, insanlara sevgisiyle, saygısıyla seviyoruz. Adana’ya Adana gibibir başkan yakışırdı. Çok şükür ki 2019 seçimlerinde böyle bir başkanı Adanalıhemşehrilerimiz seçti” dedi. Mersin’de çok sayıda Adanalı yaşadığını ifade edenVahap Seçer, kendisinin de Zeydan Karalar’ın da toplumun her kesimine hizmetettiklerini, bunu onur ve gururla yaptıklarını söyledi.  Seçer, “Bu kadar imkansızlıklara rağmenAdana’ya kazandırdıklarından dolayı, gecesini gündüzüne katarak döktüğü alınterinden dolayı Başkan Zeydan Karalar’a bir kez daha teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

AKAY, “ÖNEMLİ BİR ALTYAPI HİZMETİNİN AÇILIŞINIYAPIYORUZ.”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da Adana’nın çokihtiyaç duyduğu önemli bir alt yapı hizmetinin açılışını yaptıklarını kaydetti.Benzer hizmetlerin süreceğini ve kentin trafik sorununun büyük ölçüdeazalacağını vurgulayan Akay, Zeydan Karalar’ın Adana’ya kazandırdığıhizmetlerin devam edeceğine inandığını açıkladı.

Konuşmaların ardından muhtarlar Başkan Zeydan Karalar’ahizmetlerinden dolayı çiçek verdi. Ardından Şakirpaşa Alt Geçidi’nin açılışıgerçekleştirildi.

Açılış töreninin ardından Adanalılar, Sabahat Akkiraz’ınbirbirinden güzel türkülerini dinledi.

p0y2Iuatlbarrdzpyeswwmld.jpg

yq4s9oh18uzloyrwt5zxfhIp.jpg

fc3maps9elaz6m7h4geb0ryv.jpg

fdhpi3z0y8vrtIuxcejnpg64.jpg

ykerpvjn6plIqxzcfdwuh0zb.jpg

2t8u5q9snjlgvx0aakixsrc6.jpg

z2eac4knysywiph8bmxIxzfq.jpg

vo3cndheu2w0cyp4tr9gxa5I.jpg

8bxqulsrsld71eomq3nhn6kw.jpg

hbflc7k1v5f9tlvda4wmxrst.jpg

kwl3qo0lbvhpfr6yrmzgengm.jpg

m8rdwnejvgudakbtyrxfcolp.jpg

qzjc5con6exy18l2apapiIts.jpg

19ctxporzny8h7e4zgrnk5g0.jpg

muy2w6oo51kq9hbzdjlphtgr.jpg

j3jlnsgeoxIvmzzypfqd76kk.jpg

efbnpnb4m5cy8qji7r2ljam6.jpg

ystn8zkcpg7exlrjdzdptwc3.jpg

fmdnakxozgauy4scp1wbh5zv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.