Şanlıurfa Türk Hava Kurumu Koşusu’nu Yıldızkıran kazandı

Şanlıurfa Türk Hava Kurumu Koşusu’nu Yıldızkıran kazandı

Yıldızkıran kazandı

Şanlıurfa Türk Hava Kurumu adına düzenlenen koşu (KV-6), 8 Nisan Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda saat 20.30'da gerçekleşti.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Koşuyu, Halil Sarıdal'ın sahibi ve Yasin Demirkıran'ında yetiştiricisi olduğu Yıldızkıran (Approve - Iguassu / Mountain Cat) jokeyi Necmi Altın idaresinde kazandı. Mehmet Emin Sarıdal'ın antrene ettiği 5 yaşındaki al at bu galibiyetiyle kariyerindeki 9'uncu birinciliğini kazanmış oldu.

12 safkanın start aldığı mücadelede Kanaga ikinci olurken, Secret Soul üçüncü, Silver Cloud dördüncü ve Calibration da beşinci oldu.

Yarışın galibi Yıldızkıran için bitiriş derecesi 1.29.61 olurken, farklar ise 1 Boy - 1,5 Boy - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Ali çizik'e plaketini Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şubesi Başkanı Murat Akaltun takdim etti.

Törene Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, TJK Misafir Üyesi M. Nabi Aksoy ve Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege de katıldı.

Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şubesi

Türk Hava Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin havacılık sanayisini, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile 1925 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan, kamu yararına faaliyet gösteren güvenilir ve köklü bir dernek olmanın bilinciyle hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Şanlıurfa THK Şubesi, bölgede hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
 

k2p6fzkyrdje5syr3tealhjd.jpg

mtt3lrs4qnwu28fdsoieazva.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.