Şantiyeye Dönen Adana’da Dev Hizmetler Halkla Buluşuyor

Şantiyeye Dönen Adana’da Dev Hizmetler Halkla Buluşuyor

Zeydan Karalar, Adana’da trafik sorununu çözmeye kararlı…

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin sorunlarına neşteratmaya, Adanalıların daha modern bir şehirde yaşamasına olanak tanıyacakhizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki trafik yükünü azaltacakGöl Mahallesi Bulvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, siyasiler, muhtarlar,konuklar ve Adanalılar katıldı.

 

 

MUHTARLAR VE SİYASİLER ZEYDAN KARALAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta ilk sözü alan Çukurova Muhtarlar Birliği Başkanı veMahfesığmaz Mahallesi Muhtarı Kazım Tokgöz, Başkan Zeydan Karalar’ın Adana’ya,Çukurova’ya muhteşem bir eser kazandırdığını söyledi ve Çukurovalı muhtarlaradına teşekkür etti.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, CHP AdanaMilletvekilleri Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin de Adana’ya oy kaygısı olmadan,zor şartlarda yaptığı önemli hizmetlerden ötürü Başkan Zeydan Karalar’ateşekkür etti.

HALKIMIZ İÇİN GECE GÜNDÜZ, İÇTEN, CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYADEVAM

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin güzel işler yapmasındandolayı bazılarının kimyasının bozulduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar,“Birileri halkımızla buluşturduğumuz hizmetleri başkaları yapıyormuş gibi algıyaratmaya çalışıyor. Göl Mahallesi Bulvarı da bu hizmetlerimizden biri.Birilerinin kimyası bozulabilir ama biz halkımıza çok önemli hizmetler yapmayısürdüreceğiz. Doğup büyüdüğümüz, canımız kadar sevdiğimiz Adana’da gece gündüz,canla başla, içten ve yorulmak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz. Büyük borçla devraldığımızbelediyede, 2 yıl süren pandemiye, depreme rağmen bu kadar işi nasılyaptığımızı akılları almayanlar var. 2 milyon 300 bin ton asfalt döktüğümüzükabul edemiyorlar. Şu anda miktar 2 milyon 491 bin tona çıktı. Daha öncekidönemlerde dökülen asfalt miktarından çok daha fazlasını döküyor olmamızkimyalarını bozuyor” dedi.

BÖLGEDEKİ TRAFİK YÜKÜ AZALACAK

Göl Mahallesi Bulvarı’nın, Turgut Özal Bulvarına alternatifolacağını ve bölgedeki trafik yükünü azaltacağını belirten Başkan ZeydanKaralar, “Metropol şehirlerde trafik önemli sorun. Onun için yollar vebulvarlar yapıyoruz. Göl Mahallesi Bulvarı kentin kuzeyindeki trafiğirahatlatacak bir hizmet. Hemşehrilerimizin hizmetine açtık. Hayırlı uğurluolsun” diye konuştu.

YAPTIĞIMIZ İŞLER ADETA MUCİZE

Adana’da çok sayıda yeni bulvar yaptıklarını, uzun yıllardırdokunulmayan birçok yolu da yenilediklerini anlatan Başkan Zeydan Karalar, şunlarısöyledi: “İnanamadıkları 2 milyon 300 bin ton asfalt dökümü miktarını bugünitibariyle 2 milyon 491 bin tona çıkardık. Devraldığımız 4 buçuk milyon liraborç, fiyatların inanılmaz artması, deprem gibi zorluklarla bu kadar işibaşarıyor olmamız bir mucizedir. Bugün D-400’de ikinci altgeçidi yapıyoruz. D400 üzerinde bizim dışımızda hangi belediye altgeçit yaptı? Karayollarınındışında altgeçit yapmak bize nasip oldu. Karayollarının 14 ayda bitirdiğialtgeçidi biz 86 günde tamamladık. İkinci altgeçidi bu ayın sonundabitireceğiz. Öngörülemeyen nedenlerden ötürü 1 hafta 10 gün sarkabilir.Türkmenbaşı altgeçidini de yapıyoruz. Büyük miktarda yol yenileme çalışmasıyaptık. Köylerde neredeyse bozuk yol kalmadı. Kırsal ilçelerimizde önemli yolçalışmaları yaptık, yapıyoruz.”

MECLİSTEN BORÇ İSTEMEYE İHTİYACIMIZ KALMADI

Adana’da trafik sorunun çözümünde, onaylanması beklenenmetronun ikinci etabının çok önemli rol oynayacağını belirten Başkan ZeydanKaralar, “Sayın Cumhurbaşkanı onaylarsa sadece metro için borçlanmaisteyeceğim. Onun dışında artık belediye meclisinden borç isteme ihtiyacımızkalmadı. Adana’yı bu seviye getirdik. Borçlanmadan 1 milyar liraya yakın işmakinesi aldık. Yollar, altgeçitler yaptık, yapıyoruz. Hiçbiri içinborçlanmadık. 81 otobüs aldık, yenilerini alıyoruz. Geçmiş dönemlere kıyaslaçok daha fazla işi, önemli tasarruflar gerçekleştirerek yapıyoruz.

ADANA’NIN ALGISI DEĞİŞTİ

Kent dışında 10 yıl önceki Adana’nın algısıyla, bugünküAdana’nın algısının çok farklı olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, bazılarınıAdana Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği, bazılarını büyük orandadesteklediği festivallerin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını ifadeetti.

Konuşmaların ardından Göl mahallesi Bulvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

gstnasfj9kbvdwc37jmxtmpa.jpg

ltpe7m2zc516jIgesnkadkp9.jpg

pchgi5ebqk8vwb3r0otanrf1.jpg

pfaqsyplgevjwx9nvtgzhkcr.jpg

rs95midydquhpf1gtvzIhnlc.jpg

ygbztvuwwfzdslxrm3ubvIkn.jpg

hqp7zw6rixyrajosdagcyeow.jpg

o1jhlodzjsIgxkqyfpq673ne.jpg

9pIglqk53yxltbu01cfnpzzj.jpg

w2fzdmkuoreaqIl0bjsbvfjk.jpg

e7lgonfybdpzcqznwpktsuo0.jpg

pditjgloo1gc5qasrmt6Ileb.jpg

aexlvnnuIkmfx47lsbqhcuav.jpg

uqrcmjsr50vcllfbwnibxwk3.jpg

6qp1exdk5bcz7smrnlhuzr4l.jpg

gu7tel10hr8acvqslmyxfowv.jpg

z9ac7orfpl0asnthwly21jh6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.