Sarıçam’a 87 Milyon Liraya Mal Olacak 3 Dev Yatırımın Temeli Atıldı

Sarıçam’a 87 Milyon Liraya Mal Olacak 3 Dev Yatırımın Temeli Atıldı

BurukMahallesi’ne yeni içme suyu ve kanalizasyon hattı ile içme suyu depolarıyapılıyor. Foseptiksorunu tarihe karışıyor.

ZeydanKaralar, “Halkın parasını doğru kullanarak, hizmetleri borçlanmadan yapabilirhale geldik.”

AdanaBüyükşehir Belediyesi ASKİ, Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde 87 milyon lirayamal olacak 3 dev yatırımın temelini attı.

9,5 km’likkanalizasyon hattı, 14 km’lik içme suyu hattı ve 2 adet içme suyu deposununtemeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından atıldı.Buruk Mahallesi TOKİ konutları yanında düzenlenen temel atma töreninesiyasiler, muhtarlar, bürokratlar ve bölge halkı katıldı.

Coşkulu katılımiçin Sarıçamlılara, özellikle kadınlara teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar, “1989’daBuruk’a gelmiştik ve o zaman altyapı yoktu. Altyapı sorununu da bu kardeşinizçözdü. Bizimle birlikte israf ortadan kalktı. Yüce dinimiz de israfı haramolarak nitelendiriyor. Biz halkımızın ödediği vergileri kullandığımız için çokdikkatli olmak zorundayız. 3 yıl boyunca belediyeyi millete hizmet eder halegetirmek için uğraştık. Bunu başardık. Sarıçam’da sık sık su kesiliyordu. Yoğunçalışarak ve öncelikle su sıkıntısını giderdik. Elektrik kesintisi yaşandığındameydana gelen su kesintisinin bizden kaynaklanmadığı bilinmeli. Sarıçam’da susıkıntısını ortadan kaldırmak için 100 milyon lira para harcadık. Altyapıçalışmaları gerçekleştirdik ve yenilerini yapıyoruz. 48 bin kişinin su sorununuen az 20 yıl boyunca ortadan kaldırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz. Bugüntemelini atacağımız depo bunun bir parçası. Bugüne kadar Sarıçam’a altyapı vesu için 182 milyon lira para harcadık” dedi.

SARIÇAM’DACİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Sarıçam’dahizmetlerin devam edeceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Ahmet ZembilciBulvarı’nın köprü ihalesi yapılacak. Bu bulvarın köprü dahil maliyeti 135milyon lira. Üniversite Yolu’nu yapıyoruz. Stadyum yolunu ve bölge ulaşımınırahatlatacak 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Çokbüyük bir parkı buraya yapıyoruz. Bir kreş bitti, ikinci kreşin temeliniatacağız. Sarıçam’da çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Sarıçam’ı önemsiyoruz veçok ciddi bir yerleşim merkezi olacağını biliyoruz. Kadın kardeşlerimizlesohbetimizde ekmek büfeleri, duraklar için söz verdim ve söz verdiklerimiyapacağımı biliyorsunuz. Şu anda 61 otobüsün parasını verdik. 20 otobüs dahaalıyoruz. 250 otobüsümüz çalışıyor ama belediyemizin otobüslerine yığılmaoluyor.  Yeni otobüslerimiz hatlaragirecek yakında. Belediye ekmeği şu anda 1 lira 75 kuruş. 1 yıldır Türkiye’dekibütün belediyeler ekmeğe zam yaptı, biz yapmadık. Memleketin, milletinmağduriyetini biliyoruz. Ama 1 lira 75 kuruşa da girdi fiyatları bu kadarartarken bir noktaya kadar dayanabilirsiniz. Bir yerde ekmek 4 lirayken, biryerde 1 lira 75 kuruş olunca rağbet de artıyor doğal olarak. Günde 320 binekmek kapasitemiz var ve tamamını kullanıyoruz. Ekmekten her ay 15 milyon zararediyoruz, otobüsten de 30 milyon lira zarar ediyoruz. Bunları sineye çekiyoruzama bir noktada zarar miktarının artmasını engellemek zorundayız. Halka hizmetidevam ettirmek zorundayız” diye konuştu.

GENEL BAŞKANKEMAL KILIÇDAROĞLU AÇILIŞLARA GELİYOR

19 Ekim2022’de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacakaçılışların ve temel atma törenlerinin duyurusunu da yapan Başkan ZeydanKaralar, şunları söyledi: “Otogarın önünde devasa bir altgeçit yapıyoruz. Karayollarınınyaptırdığını zannediyorlar. 140 milyon liraya yapıyoruz. 19 Ekim 2022’de bizimgenel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu gelecek ve açılışını yapacağız. 90 güniçinde bitirmiş olacağız altgeçit inşaatını. Kadın Sığınma Evi’nin temeliniatacağız. Kız ve erkek öğrenci yurdu açılışı yapacağız. Mustafa Kemal PaşaBulvarı’nın tamamını yeniledik, Ray Sokak’ı yaptık. Onu hizmete açacağız. 2kreşin temelini atacağız, 2 kreşin de açılışını yapacağız. Bütün bunları tekkuruş borçlanmadan yapıyoruz. Batmış bir belediyeyi yüzdürdü bu kardeşiniz veşu anda Adana’da otobüsler dahil 1 milyarlık yatırımı borçlanmadan yapıyoruz.

HER ŞEYADANALI’YA FEDA OLSUN

Borcu gelirinin4 katı olan ve temel görevlerini yerine getiremeyen bir belediyeyi bugün nasıliş yapar hale getirdiğimizi soruyorlar. Çünkü harama el uzatmıyoruz. Bizim tekdüşüncemiz millete hizmet edebileceğimiz bir belediye oluşturmak. Şükürlerolsun Rabbime bunu da başardık. Belediyeyi ilk devraldığımızda emeklerken,koşacağımız zamanların geleceğini söylemiştim. Şimdi bu fiyat artışlarınarağmen, 2 yıl süren pandemiye rağmen koşuyoruz. Borcu gelirinin 4 katı olanbelediyede işleri tersine çevirdik.  Çünkü halkın parasını iyi kullanmayıbiliyoruz. Gelirimizin, borcumuzun üzerine çıkacağını zaman vererek söylemiştim.Bunu kimse dile getirmez. Ezbere belediye başkanlığı yapmıyoruz, işi biliyoruz.

Hizmetlerimizsürecek. Su hayattır ve su olmadan yaşam olmaz. Allah’ın izni, halkımızındesteği ve sizlerin çalışması sayesinde su sorununu çözüyoruz. Yol vekanalizasyon da çok önemli. 50-60 yıldır yapılmayan işleri yapıyoruz.

Ben ‘essahlı’ birAdanalıyım. Adana’yı ve Adanalıyı çok seviyorum. Her şey sizin için feda olsun.”

FOSEPTİKSORUNU ORTADAN KALDIRILIYOR

Buruk-İstiklalMahallesi Muhtarı Nusret Günalan, temeli atılacak su depolarının bölgedeki susorunun çözeceğini söyledi. Yapılacak kanalizasyon hattının da, fosseptikçukuru sorununu ortadan kaldıracağını belirten Nusret Günalan, ekmek büfelerive diğer hizmetler için Başkan Zeydan Karalar ve ekibine teşekkür etti.

 

npv1s4o0j6rptogeka5uhcml.jpg

0o8izbsbgpqk1uvphyjmmqct.jpg

dxxphiormgz56e3pg7b8ldcl.jpg

pyvv4jekoqzpewxiczsgwbd1.jpg

1os6xxgfqnvrywfk8wcpzbgr.jpg

6fwevprg95d2nfs43ioyzrpk.jpg

t1ewxguk4qrhqit8vdm7bmjb.jpg

omvurwkznfib6csxatybl1eo.jpg

yjtahmdl5lqcgsfzmt2erwno.jpg

fx0azmmy6ewy7h5snf4ckqno.jpg

exak8fkec1z7d2ylwljwrtbs.jpg

jepwnzifpleIc8r6g1ty9bxd.jpg

dlppenx8j4ezuoht6cnshvIs.jpg

4kl3ryatoha0nzxudhoqIbiz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.