Sarıgül: “Sandıklar korunabilseydi sonuç çok farklı olurdu”

Sarıgül: “Sandıklar korunabilseydi sonuç çok farklı olurdu”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül seçimden sonra gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Sarıyer’e de geldi.

 Sarıgül CHP Sarıyer İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmada, “Seçim sandıkları Sarıyer ve Şişli’de olduğu gibi fulltime bir şekilde korunabilseydi sonuç İstanbul genelinde bugünkünden çok daha farklı olurdu” dedi.

Mustafa Sarıgül öğleden sonra geldiği Sarıyer’de CHP İlçe Başkanlığı Mehmet Deniz ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Toplantı salonunda bir grup partili ile birlikte olan Sarıgül’ü buruk bir mutlulukla karşılayan deniz, “Mutluyuz ama bu biraz buruk mutluluk. Gerçekten almamız gereken bir kale olan Büyükşehir kalesini almamız gerekiyordu ama maalesef alamadık. Kanatlarımız biraz kırık. Ama bu kanatlarımızı ileriki süreçte Sarıyer gibi diğer ilçelerde de takarak Sarıgül Başkanımızı uçuracağız. Kendisinin bir gün mutlaka olması gereken yere geleceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Oturduğu masada yanına Mehmet deniz’le birlikte Kadın kolları Başkanı Servet Nadir ve Gençlik Kolları Başkan yardımcısını da alan Sarıgül ise, 30 Mart seçiminde sandıkların istenildiği gibi korunamadığı söyledi. Sarıgül, “Coşmak ve coşturmak gerekiyor. Gönül birliği yapmak sevgi ormanını yakalamak gerekiyor. Kadın kolları, gençlik kolları aktif görev yapan tüm arkadaşlarımızla birlikte kenetlenmek gerekiyor. Bu kenetlenme sağlandığı zaman da başarı kendiliğinden geliyor. Başarının ana göstergesi ise kararlı, verimli ve uyumlu bir çalışmayı yapabilmektir. Özellikle Sarıyer ve Şişli’de olduğu gibi sandıklar fulltime korunabilseydi, bu sonuç bambaşka olurdu. Bağcılar’da, Esenler’de, Sultanbeyli’de, Ümraniye bölgesinde sandıkların korunması gerekiyordu. Sandıklar korunamadığı sürece beş yüz seçim yapsanız da sonuç fark etmiyor. Seçim sonuçlarına itiraz ettik ama tekrar sayıma gidilmesi engelledi. Sarıyer’de ise önemli bir başarı var. Bu ilçemiz artık CHP’nin bir kalesi olmuştur. Sarıyer ilçe örgütünü kutluyorum. Son seçimlerde özellikle kadınlarımızın üstün gayretini tebrik ediyorum. Sarıyer’de artık 45 bin aktif CHP üyesi olmalıdır. Siyaset bir heyecan işidir, iktidar olmamız için çok daha fazla emek vermemiz gerekiyor” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP İlçe Başkanlığından sonra Belediye Başkanlı Şükrü Genç’i makamında ziyaret etti. Genç, Sarıgül’ü bir buket Sarıgül vererek karşıladı.

 

SARIGÜL: “ARTIK HEDEFİMİZ CHP OLARAK HEP BERABER İKTİDARA YÜRÜMEK

Mustafa Sarıgül, ziyarette bulunduğu Başkan Genç’i ise ikinci kez elde ettiği başarısından dolayı kutladı ve, “İnşallah artık hedefimiz CHP olarak hep beraber iktidara yürümek. İstanbul’da şimdiye kadar CHP’nin en yüksek oy oranına ulaştık. Yüzde 40.3 gibi büyük bir oy oranını yakaladık. Bir önceki seçimlere göre oy sayımızı 1 milyon 100 bin adet artırdık. AKP ise hanesine ancak 100 bin oy ekleyebildi. Keşke tekrar sayım olsaydı da gönlümüz rahat etseydi. Büyük bir başarı yakaladığımız Sarıyer’de başkanımız Şükrü Genç’in toplumun tüm katmanları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde başarılı bir dönem geçireceğine inanıyorum. Sarıyer’deki oy oranımızın daha da yükseğe çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Şükrü GENÇ: ÇITAYI YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında, “Sayın Sarıgül’ü şu anda büyükşehir belediye başkanlığında görmek isterdik ama olmadı. İstanbul’u alamamakla az çalıştığımızı gördük. Altyapımızı güçlendirerek daha çok çalışmamız gerekiyor. Çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Yeni bir kadro ile bu yapılanmayı daha da güçlendirerek çalışmamız gerekiyor” dedi.

Sarıgül, Ayazağa’nın sarıyer’e bağlanması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Ben çok mutluyum. Ayazağa’nın ve Maslak’ın Şişli’den alınıp Sarıyer’e verilmesi Sayın Başbakanın ve AKP’nin yanlış uygulamalarındandır. İstanbul Büyükşehiri kaybettik ama, ben Sarıyer’in kazanılmasından dolayı çok mutluyum. Benim için baştacı oldu. Ama bir ilçenin bir mahallesi “Ben seni artık buraya bağlıyorum” diyerek bağlanmaz. O zaman yarında çıkarlar, “Emirgan’ı Beşiktaş’a bağlıyorum” derler. O dönem de Şükrü Bey Sarıyer’e yeni mahalleler bağlanmasından dolayı sevinç göstermişti. Ancak o zaman benim küçük bir kırgınlığım olabilir. Ancak benim kardeşimdir kendisi. Gönül ve düşünce birliğimiz var. Bunların hepsi geride kaldı. CHP bayrağının burada dalgalanmasından dolayı oldukça mutluyum. Benim gözüm hep Sarıyer’deydi. Sarıyer’in kazanılması AK Parti uygulamalarının ne kadar yanlış olduğunun bir ispatıdır.”

 

Ziyaret bitiminde Başkan Genç, Mustafa Sarıgül’e Sarıyer Belediyesi’ni simgeleyen bir tabak hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.