Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt “Sarıkamış Harekâtı’nın109’uncu Yılı” anma etkinlerine katıldı. Sarıkamış şehitlerinin kahramanlığınısimgeleyen Kardan Heykeller Sergisi’nin açılışına da katılan Bozkurt, ‘Vatanımızuğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetleanıyorum’ dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 109’uncu Yılıanma etkinlikleri çerçevesinde donarak hayatını kaybeden şehitler bir kez dahaanıldı. Vatandaşların yoğun katılım gerçekleştirdiği etkinliğe, yerelyöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerikatıldı. "Bu Toprakta İzin Var" ve "Türkiye ŞehitleriyleYürüyor" temalı etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları vemeşaleler ile yürüyerek Kızılçubuk Zirvesi'ne ulaştı. Burada şehitler anısına ilkkez yapılan Kardan Heykeller Sergisi’ni gezen vatandaşlar, heykellerle fotoğrafçektirmeyi de ihmal etmedi.

“KardanHeykeller Anıtı Yüreklerimizi Isıttı”

Törenler kapsamında, "Bu Toprakta İzin Var" ve"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" temalı programlara katılmasınınardından açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Onbinlerce kahramanımızın can verişinin yıl dönümündeyiz. Bugün onların canıpahasına korumak için feci şekilde can verdiği toprakların üzerinde bulunuyoruz.Bu coğrafya yüz binlerce şehidin kanıyla vatan oldu. Bu nedenle Sarıkamış şehitlerimizinunutulmaz kahramanlıkları ve aziz hatıraları ile büyük gurur duyduğumubelirtmek istiyorum. Yürüyüşümüzün ardından Kardan Heykeller Anıtı’nınaçılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Yüreklerimizi ısıtan bu anıtta azizşehitlerimiz için dualar ettik, hatıralarıyla bir kez daha onurlandık. Buradanbir kez daha kahramanlarımız nezdinde tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Vatantoprakları uğruna canını feda edenlerin ruhları şad olsun’ dedi.

oy64dgmcl7sy9fkejvbnout2.jpg

ccusqwjo1emIygklxlafvzn2.jpg

savbohebypqn8mrl51wgsjei.jpg

aa7rns0y8jgxmvhoqcIrd1lp.jpg

5r1hmciyq9n2fbd4dclyweab.jpg

zhoji9vr47odtlg1wub6kqpx.jpg

swp0fhreuq9jinlzgj8saIpz.jpg

xg1rjhqbewclwnkzyavcs5uu.jpg

nlk8c92bvfiu31tlwcssu6ke.jpg

7lswzprIcvu2akqe3ony1blt.jpg

xlqa2kqcnsjrkg8zlniv6frc.jpg

ooarckj3skvdbeytjmdvgn2w.jpg

bxqny5rpuhefpvwy1lh0q6wv.jpg

gna4zozkwI7rbu291j6y5cme.jpg

r5ttdacggj37p4rnkffhje0y.jpg

vmw2hkjw9sp8fpb4bxdt07la.jpg

6vuxsqdgnm09Ijrlpc2icrxh.jpg

g3wrrz7vcbaozgnftxd5jhhk.jpg

d5akc4jpqd1r6xzhft9iyhIb.jpg

vjtpmzdv2j8sq0ys5pofl7bc.jpg

s0kjmoljo3wItu7g5b1eyfdn.jpg

z8jgrkcq07kestjuqwIrp9mo.jpg

gzv8rla9061lpboue5efunyw.jpg

tcobsjlhIduxam5dhkgwuvy4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.