Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

EsenyurtBelediyesi, 'Tarihinen soğuk günü'olarak adlandırılan Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yılında anlamlı bir etkinlikdüzenledi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katılımıyla Türkbayrakları ve meşaleler eşliğinde vatandaşların yürüyüşüyle başlayan programdaSarıkamış Şehitleri anıldı.

EsenyurtBelediyesi ve Sarıkamış Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği törende Sarıkamışşehitleri anıldı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un katılımıyladüzenlenen programda, ilk olarak Sarıkamış Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ninönünden, etkinliğin yapılacağı Esenyurt Kültür Merkezi’ne anma yürüyüşügerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Sarıkamış şehitlerinianlatan sinevizyon gösterisiyle vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Kumressamı Veysel Çelik’in ışıkla aydınlatılan bir masada kumla Sarıkamış şehitlerinianlattığı sanat gösterisi büyük beğeni topladı. Programa Başkan Bozkurt’un yanısıra Sarıkamış Derneği Başkanı Cemalettin Aras, Muhtarlar Derneği Başkanı AhmetKuzgun, gaziler derneği, il dernekleri, siyasi parti ilçe başkanları, meclisüyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

“Bu Coğrafya Yüzbinlerce ŞehidinKanıyla Vatan Oldu”

Programda konuşmayapan Başkan Bozkurt, “Hani derler ya vatan kan dökmeden vatan olmaz. Bucoğrafya yüz binlerceşehidimizin kanıyla vatan oldu. İmparatorluklar coğrafyasıdır, dünyayı yönetmişbir coğrafyadır. Irkı, dili, dini ne olursa olsun kardeşçe yaşamıştır.Sarıkamış destanı da bunlardan bir tanesidir. Bu çok değerli insanların canverişlerini çocuklarımıza anlatmamız lazım. Şehitlerimizi rahmet ve minnetleanıyorum” dedi.

ztucfa6uq50hnxarIp9mdlg4.jpg

8pnyre7gvhixsynazxkjlq5k.jpg

lzm43yh2gnj6gldqxIowezud.jpg

e5dwxvaosdzjh6Iuju7bk92s.jpg

8mj3qmdp5wxnc6yj1kc4rst9.jpg

okzt7kt8gdenqqwuppvyxcru.jpg

ckdyvwgwjlu68igao2qplzhx.jpg

jmepf6yht7bziqrwc9fknh1j.jpg

nhs08vxqtbnquIg1jy4si9ro.jpg

gqxkzg95qnywarlmhn4oayjz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.