Sarıyer Belediyesi makam aracı saltanatından bir türlü vazgeçmiyor

Sarıyer Belediyesi makam aracı saltanatından bir türlü vazgeçmiyor

Borçları 620 milyona dayanan Sarıyer Belediyesi makam aracı saltanatından bir türlü vazgeçmiyor. Belediyeye 2014 yılından beri araç kiralayan ve bugüne kadar belediyeden 300 milyon civarında ihale kazanan SÖZKUR'a yeniden gün doğdu

Sarıyerin seçkin gazetecilerin'den Bekir Batu'nun haberine göre, Sarıyer Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumunda Belediye Başkanı Şükrü Genç'e 2022 yılına kadar (3 yıl boyunca) araç kiralama yetkisi verdi. Böylece belediyedeki müdürlerin kullanacağı makam araçları için Sarıyer halkının sırtından yaklaşık 150 milyon lira daha çıkacak. Oysa aynı araçlar satın alınsa belediye milyonlarca lira kar elde edecek.

SARİYERGAZETESİ.COM- ÖZEL DOSYA

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra yaptığı ilk icraatlar arasında yer alan belediyedeki makam aracı saltanatına son vermesi kamuoyunda takdirle karşılanırken, borç batağındaki CHP’li Sarıyer Belediyesi‘nde ise makam aracı saltanatı hız kesmeden devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’ne 2014 yılından beri araç kiralama hizmeti veren SÖZKUR Şirketi bugüne kadar resmi rakamlara göre belediyeden 300 milyon lira civarında ihale aldı. Belediye 620 milyona dayanan borçlarına rağmen adeta SÖZKUR’a çalıştı. Belediyede müdürler ve başkanın kullandığı toplam 231 adet araca günlük 110 bin lira kira ödenmesi siyasi çevrelerde de büyük tepkiye neden oluyordu. 2018 yılında aylık 2 milyon 800 bin TL + KDV olarak gerçekleştirilen araç kiralama ihalesi Sarıyer Belediyesi’ne yıllık yaklaşık 40 milyona mal oldu. Bu kez de 2019 ve 2022 yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemi içeren bir ihale sürecinin önü açıldı.

ŞÜKRÜ GENÇ’E 2022 YILINA KADAR ARAÇ KİRALAMA YETKİSİ VERİLDİ

 

İstanbul’un en borçlu belediyelerinden biri olan CHP’li Sarıyer Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumunda ilginç ve tepki çekecek bir karar aldı. Meclis, Sarıyer Belediyesi’nde yeni dönemde de araç kiralanması için başkanlığa 3 yıllık ihale yapma yetkisi verdi. Böylece Sarıyer halkının cebinden yaklaşık 150 milyon liranın daha çıkıp makam araçları saltanatına ödenmesinin önü açıldı. Önümüzdeki günlerde açılacak ihaleyi yine gelenek olduğu üzere SÖZKUR’un alması durumunda şirketin belediyeden kazandığı ihale miktarı toplamda 500 milyona ulaşmış olacak.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

Araç kiralama konusu; Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bağlı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü‘nün yazısı ile başkanlık makamı tarafından 10 Haziran 2019 tarihinde meclis gündemine getirildi. Önce komisyona gönderilmesi kararlaştırılan Bütçe- Hukuk ve Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan müşterek rapor mecliste de kabul edildi. Böylece 3 yıl yani 36 aylık süreyi kapsayan (01.10.2019 – 30.09.2022) dönemde kullanılması için araç kiralama ihalesi yapılması konusunda başkanlığa yetki verildi.

Komisyonun görüş bölümünde; “…Müdürlüklerden gelen talepler dikkate alınarak ve tasarruf kriterlerine azami uyulması şartıyla, ihtiyaç duyulan sürücülü/sürücüsüz araçların kiralama işinin temini konusunun 5393 belediye kanununun 67. maddesi gereğince ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. Maddesi (Madde 19. Açık İhale usulü: Açık ihale usulü, bütün isteklilerin teklif verdiği usuldür.) hükümlerine göre ihale dosyasının tanzim edilmesi, 36 ay 01.10.2019 – 30.09.2022 tarihlerini kapsayacak şekilde ihale edilmesi hususu komisyonlarımızca uygun görülmüştür” denildi.

CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen karar, Sarıyer halkının omuzlarına yeni bir kambur daha getirecek. 13 Haziran 2019‘da hazırlanan komisyon raporu, 14 Haziranda da mecliste 2019/48 karar nolu ile kabul edildi. Kararla birlikte Sarıyerlilerin sırtından yaklaşık 150 milyon liranın daha makam aracı saltanatına harcanmasının önü açıldı.

150 MİLYON LİRA SALTANATA DEĞİL, SARIYER’E HİZMETE HARCANSIN!

Oysa belediye bu araçları kiralamak yerine ihtiyacı olduğu kadarını satın almış olsa hem milyonlarca lira kar elde edecek, hem de bu paranın Sarıyer halkına yatırım olarak değerlendirme fırsatı yakalamış olacaktı. Ancak belediye israfa devam etme kararı alarak hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun uyarılarını dikkate almamış, hem de Ekrem İmamoğlu ile birlikte oluşan olumlu algının tersi davranmayı tercih etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.