Sarıyer Meclisi’nde dostluk rüzgarları..

Sarıyer Meclisi’nde dostluk rüzgarları..

Sarıyer Belediye Meclisi toplantısında CHP ve AK Parti grubu arasında dostluk rüzgarları esti.

 Her iki grubun siyasetçilerinin birbirlerine olan sıcak yaklaşımları gelecekte yapılması muhtemel hizmet ve yatırımlar adına umut veren bir gelişme olarak algılandı.

Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ve her iki partinin meclis üyelerinin, yaptıkları konuşmalarda karşı tarafa siyasi nezaket ölçüleri dışına çıkmadan ve yapıcı eleştirilerle yaklaştığı gözlendi. Başkan Genç ve Nurettin Çelik’in toplantı başlamadan önce ayaküstü yaptıkları sohbet sırasındaki dostane görüntüleri de, meclisi izlemeye gelen vatandaşlar üzerinde olumlu bir izlenim bıraktı.


Toplantıyı açarken yaptığı konuşmada toplum için önemli bir konuya vurgu yapan Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ise, bağımlılığın gençler arasında giderek yaygınlaştığını ve bu konuda atılacak önleyici adımların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Gündem dışı söz alan AK Parti’li Nurettin Çelik, Hacı Osman mevkiine İBB tarafından çok büyük bir kent parkı yapılması için düğmeye basıldığını ve bu parkın Emirgan Parkın’dan sonra İstanbul’un en büyük dinlenme alanlarından biri olacağını söyledi. Çelik, konuyla ilgili olarak İBB Meclisi’nde konuşma yapan CHP’li Gökan Zeybek’ten de, Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür etmesini beklediğini belirtip, sitemde bulundu. Bunun üzerine söz alan Zeybek, “Ben konuşmam sırasında teşekkür edecektim ama konuşmamı tamamlamam için mikrofon kapatılınca edemedim. Ancak daha sonra Başkan Topbaş’a bizzat gidip teşekkür ettim. Biz yapılan her güzel hizmeti övmesini de, teşekkür etmesini de biliriz” diye karşılık verdi.


Daha sonra AK Parti’li Selçuk Bozkurt, Hüseyin Coşkun, Engin Durdu ve Hicran Çelikyay gündem dışı söz alarak çeşitli konularda soru önergesi verdiler.

Meclisin gündeminde yer alan 18 madde görüşülürken bazı maddeler oy çokluğuyla kabul edildi, bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Cuma günü yapılması gereken toplantı da Belediye Başkanı Şükrü Genç belediye başkanlarına yönelik bir eğitim toplantısına katılacağı için Perşembe günü saat 10:00’a alındı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.