SARIYER'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

SARIYER'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Sarıyer'de Cumhuriyet Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali’nin açılışı gerçekleşti.

Sarıyer'de Cumhuriyet Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali’nin açılışı gerçekleşti. 6 ülke ve 5 şehirden gelen festival gruplarının yöresel kıyafetleriyle yaptıkları kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yılı, Sarıyer’de coşkuyla kutlanıyor. Program kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali’nin açılışı yapıldı. 6 ülke ve 5 şehirden gelen halk dansları topluluklarının gün içindeki ilk durağı, Sarıyer Kaymakamlığı oldu. Burada Kaymakam Mehmet Özer ile bir araya gelen dansçılar ve grup liderleri daha sonra Sarıyer Merkez’de başlayan festival yürüyüşüne katıldı. Atatürk anıtıönüne kadar yürüyen gruplara vatandaşlar da pencerelerden ve balkonlardan eşlik etti. 

Kortejde yerini alan Sarıyer Belediye BaşkanıŞükrü Genç, dansçılarla birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Festivale katılan 11 grubun performans gösterilerinin ardından program sona erdi.

"CUMHURİYET İNSANLARA ÇOK YAKIŞIYOR"

Festival açılışında konuşan Sarıyer Belediye BaşkanıŞükrü Genç, “Cumhuriyet’i böyle yaşamak lazım. Cumhuriyet’i yaşamazsanız yarınları kuramazsınız. Çocuklara ancak yaşayarak anlatabilirsiniz. Cumhuriyet bir insanlık değeridir. Biz Sarıyer’de cumhuriyeti büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Bugün burada 6 ülke ve 5 şehrimizden misafirlerimiz var. Onlar sizlere yöresel oyunlarını sahneleyecekler. Ben de eski bir folklorcuyum. Onlara baktıkça eski günlerim aklıma geliyor. Gençlerin heyecanlarınıçok iyi anlıyorum. İnsanlar cumhuriyete, cumhuriyet de insanlara çok yakışıyor” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.