SARIYER’DE GÜNLÜK 5 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK VERECEK BİR AŞEVİ YAPILIYOR

SARIYER’DE GÜNLÜK 5 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK VERECEK BİR AŞEVİ YAPILIYOR

Sarıyer Belediyesi, ihtiyaç sahibi yaklaşık 5 bin kişiye günlük olarak sıcak yemek gönderecek aşevi yapıyor.

Sarıyer Belediyesi, ihtiyaç sahibi yaklaşık 5 bin kişiye günlük olarak sıcak yemek gönderecek aşevi yapıyor. Olası deprem ve afetlerde kapasitesi daha da genişletilecek sahra mutfağı ve aşevinin, 2022 yılının başında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yapımı hızla tamamlanma aşamasına gelen sahra mutfağı ve aşevi inşaatında incelemelerde bulundu. Uzmanların İstanbul’da büyük bir deprem olacağı konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Genç, "Deprem veya herhangi bir afet durumunda insanların temel ihtiyaçları olan yiyeceğe ulaşmasıçok zor olabiliyor. En son İzmir depreminde bu sorunla karşılaştık. Bu nedenle Sarıyer’i afetlere hazırlamak için bu projeyi hayata geçirdik. Merkez, afet durumlarında kapasitesi artırılabilecek şekilde tasarlandı. Merkez, en üst düzeyde hizmet verecek. Merkezin içerisinde yemek servisi yapılmayacak. Bunun yerine, el değmeden paketlenen ürünler hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" dedi.

Genç, aşevinin normal zamanlarda da dezavantajlı kişilere sıcak yemek vereceğini belirterek, "2022 yılının başında faaliyete geçmesi planlanan merkezden başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere taziyelere, sokak iftarları ve sahurlarına, gündüz bakımevleri, kız konukevi ve SAGEM’lere, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde konaklayan vatandaşlara günlük olarak sıcak yemek gönderilecek" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE ÖNLERİNDE ÖĞRENCİLERE ÇORBA İKRAM EDİLECEK"

Sarıyer Belediye Başkanı Genç, üniversite öğrencilerini de unutmadıklarını belirterek, aşevinde hazırlanan çorbaların üniversite önlerinde ikram edileceğini söyledi. Genç, tek seferde 5 bin kişiye sıcak yemek yapılabilen sahra mutfağı ve aşevinin kapasitesinin olağanüstü durumlarda artırılabilecek şekilde tasarlandığını bildirdi.

"YEMEKLER GIDA MÜHENDİSLERİNİN DENETİMİNDE HİJYENİK KOŞULLARDA HAZIRLANACAK"

Başkan Genç'in verdiği bilgiye göre, ilçenin bütünlüğü ele alınarak ihtiyaç sahiplerine en hızlı ulaşılacak nokta olarak Maslak Akasya Sokak’ta yapımı devem eden ve 800 metre kapalı alanı bulunan aşevinde tüm yemekler, gıda mühendisleri denetiminde tüm hijyenik koşullara uygun olarak yapılıp depolanacak. Kullanılacak termobox sistemiyle yemekler evlere sıcak olarak ulaştırılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.