Sarıyer’de  “Okul sütü akıl küpü”  skandalı

Sarıyer’de “Okul sütü akıl küpü” skandalı

Sarıyer Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda bazı velilerin istememesine karşın tüm öğrencilere depodaki sütler verildi. 21 öğrenci, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

AKP’nin “Okul sütü-akıl küpü” projesi kapsamında ilk ve ortaokullarda öğrencilere dağıtımını yaptığı okul sütleri yine öğrencileri zehirledi. İstanbul Sarıyer’deki Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda 6. sınıf öğrencilerine dağıtılan sütler nedeniyle sabah saatlerinde 16 öğrenci, öğleden sonra da 5 öğrencinin zehirlendiği anlaşıldı. Sabah 16 öğrenci Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, daha sonra aynı şikâyetlerle iki öğrenci de Şişli Etfal Hastanesi’ne götürüldü.

Veliler istemedi, yine de süt verildi.
Geçtiğimiz yıl yüzlerce öğrencinin zehirlendiği süt skandalından sonra, süt dağıtımının velilerin talepleri doğrultusunda yapılacağı söylenmişti. Buna karşın Sarıyer Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda tüm çocuklara süt dağıtıldığı ifade edildi.
Zehirlenme olayının yaşandığı ilkokula giderek velilerle görüşen Sarıyer Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, Haberin Nabzı’na konuştu. Meclis üyeleri, bazı velilerin, sene başında verilen formlarda “çocuğuma süt verilmesini istemiyorum” demesine karşın tüm çocuklara süt dağıtıldığını aktardı. Okulda incelemelerde bulunan meclis üyeleri, dağıtılan sütlerin bir süreden bu yana depoda bulundurulduğunu da dile getirdi.
14.30′da okula gelen İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, sütlerden numune aldı. Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 21 öğrenci ve aileleri hastaneden çıktı. Aileler daha sonra, Sarıyer Karakolu’na giderek Bakanlık hakkında şikayette bulundu. Veliler, hademeden ya da okul müdüründen şikayetçi olmayacaklarını sorumlunun Bakanlık olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.