Sarıyer'de“Edebiyata siyaset bulaştı”

Sarıyer'de“Edebiyata siyaset bulaştı”

Sarıyer Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Sarıyer Edebiyat Günleri” 25-29 Eylül’de Sarıyer Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenleniyor.

Bundan önceki etkinliklerde Sarıyer’in yerel yazarlarına daha çok yer verilirken bu yıl düzenlenecek etkinlikte Sarıyerli bir kaç yazar hariç diğerleri es geçildi. Yazar Hümeyra Gürsoy, Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı ve 31 Mart’ta Sarıyer Belediye Başkan Adayı olması nedeniyle bu sene düzenlenen etkinliklere davet edilmediğini söyledi.
Gürsoy yaptığı açıklamada şunları söyledi;


CHP EDEBİYAT GÜNLERİ!

Lütfen Sarıyer demeyelim artık. 6 yıldır bu etkinliğe katılan bir Sarıyerli yazar olarak, 4 kitabı olan bir yazar olarak, hatta Şükrü Başkan’ın isteğiyle tek kuruş bile talep etmeden, Sarıyer’deki tüm öğrencilere dağıtılmak üzere bir çocuk romanı yazan biri olarak, bu sene DSP’li olmam sebebi ile bu etkinliğe davet edilmedim. Bu faşizan yaklaşımı şiddetle kınıyorum… Bu kadar nefret ve kine gerek yok… Biz katılmasak da olur zira imza da çok, gün de çok ama sakın haktan, hukuktan bahsetmeyin bana… Hiç yakışmadı… Koskoca Belediye insan ayırımı yapıyor ve adına SARIYER diyor, eminim Şükrü Başkan’ın haberi bile yoktur, üç beş işgüzarın işidir… Hakikaten yazık…
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.