Sarıyer'e Kadın eli değecek.

Sarıyer'e Kadın eli değecek.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın 36. Olağan Genel Kurulu’nda İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Sevim Temizel Yalınkılıç ilçe başkanı seçildi.

Üç dönemdir ilçe başkanlığı yapan Mehmet Deniz’in yeniden aday olmadığı konreye tek liste halinde gidildi. 418 delegenin bulunduğu Sarıyer’deki kongreye 250’ye yakın delege katıldı. 222 delegenin oyunu alan Yalınkılıç ilçe başkanı seçildi.

Düne kadar aday olduklarını açıklayan Erdal Sarıgöl, Hasan Saim Öztürk, Ali Sönmez ve Meltem Pir’le birlikte 180’e yakın delege de kongreye katılmadı.

ÇOĞUNLUK ÖĞLEYE DOĞRU SAĞLANDI

Saat 09:00’da başlayan kongrede saat 10:30’da kadar çoğunluk sağlanamayınca İlçe Başkanı Mehmet Deniz, kongrenin yarına ertelenebileceğini söyledi. Bunun üzerine yoğun bir telefon trafiği yaşandı ve saat 11:00’de 210 delege ile kongrenin başlaması sağlandı. İstiklal Marşı’nın okunup, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasından sonra divan başkanı seçilen eski CHP Milletvekili Rıdvan Budak kongreyi başlattı.

DİĞER ADAYLAR GELMEDİ

Kongreye katılanlara hitaben konuşma yapan Rıdvan Budak, CHP Milletvekili Didem Engin, PM Üyesi Perihan Karasu ve Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2019 seçimlerinin mutlaka kazanılması üzerinde durup, birlik ve beraberliğin öncelikle parti içinde sağlanması gerektiğini söylediler.

CHP’nin olagan kongresine AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç,  SP İlçe Başkanı Serdar Kılıç, ÖDP İlçe Başkanı Bekir Ünsallı ve DSP’li yöneticilerin yanısıra Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç de katıldı.

Mehmet Deniz’in faaliyet raporunu okumasından sonra söz alan bazı delegeler kongreye tek adayla gidilmesini eleştirip, diğer adayların önünün kesildiğini ileri sürdüler. 180’e yakın delegenin kongreye gelmemesinin üzücü olduğu ve 2019 seçimlerine bu şekilde küskünler yaratılarak gidilmemesi gerektiğini vurguladılar.

BUDAK: KONGREYE KATILMAK DELEGENİN GÖREVİDİR

Katılımcıları etkileyici bir konuşma yapan Divan Başkanı Rıdvan Budak ise, “Siyaset küserek, boykot ederek yapılmaz. Eğer adaysanız buraya gelir kongreye katılırsınız ve gelegenin karşısına çıkarsınız. Delegeyseniz de size verilen görev gereği buraya gelir, adayları desteklemeseniz bile eleştirinizi yaparsınız” dedi.

YALINKILIÇ: OMUZ OMUZA İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporunun oylanıp kabul edilmesinin ardından Divan Başkanı Budak ilçe başkan adayı Sevim Yalınkılıç’a söz verdi. Yalınklıç heyecan içinde sürdürdüğü konuşmasında ilçe başkanı seçildiği takdirde nasıl bir yönetin anlayışıyla hareket edeceğini anlatarak, “CHP’yi birlik ve beraberlik içinde birlikte yöneteceğiz, kırgınlıkları bitireceğiz, gençlerle, kadınlarla omuz omuza iktidara yürüyeceğiz. Kadınları sadece kadın kollarına hapsetmeyeceğim, onlarla birlikte daha aktif olacağız. Çünkü kadınsız devrim olmaz, Kuvayi Milliye ruhu ile bütünlük içinde çalışacağız. Birlikten vazgeçtiğimiz gün her şeyi kaybettiğiniz gündür” dedi.

Ardından seçimlere geçildi. Tek aday Sevim Yalınkılıç’ın listesi 222 oy alarak yeni ilçe başkanı seçildi. Yalınlıç’ın yönetim kurulu listesinde İsmail Aydın, Nurhan Çasmur, Deniz Çakıl, Ramazan Gecenoğlu, Ali Gökçe, Veysel Kalkan, Mustafa Kaya, Görkem Kurşun, Selma Seçkin, Nurhayat Şen, Gülden Temur, Lale Tunç, Çağlar Türkyılmaz, Mustafa Yaşar, Ayla Yıldırım ve Mehmet Yıldız yer aldı.

Tuncay DAĞLI- Sarıyer Kent

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.