SAVAŞ, ALMAN REKORTMENİN JÜBİLESİNDE ŞEREF KONUĞU OLDU

SAVAŞ, ALMAN REKORTMENİN JÜBİLESİNDE ŞEREF KONUĞU OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Kiel’de düzenlenen Kiel Haftası etkinliklerinin ve üç kez dünya şampiyonu olan güreşçi Frank Staebler’in jübile maçının şeref konuğu oldu. 

Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Kiel’in her yıl haziran ayında ‘Bir Arada Yaşama Festivali’ olarak düzenlediği ‘Kiel Haftası’ etkinliklerine Kiel Belediye Başkanı Ulf Kamfer’in davetlisi olarak katılan Savaş, ‘Kardeş şehir ile iyi ilişkilerimizi ticari, sosyal ve kültürel açıdan daha ileri noktalara taşıma kararlılığımızı not ettik’ diyerek Kiel ve Hatay arasındaki dostluğu pekiştirdiklerini belirtti.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Laloviç ve Dünya Hakem Komite Başkanı Antonio Silvestri’nin daveti ile Ludwigburg’a giden Savaş, üç kez dünya şampiyonu olan güreşçi Frank Staebler’in son maçının şeref konuğu oldu.

Guinnes Rekorlar Kitabına giren Stäbler, "Sporumuzun ne kadar eşsiz güzellikte olduğunu havalı bir etkinlikle göstermek benim için önemliydi" dediği organizasyonda Olimpiyat şampiyonu İranlı Mohammadreza Geraei ile dövüşerek muhteşem bir müsabakaya imza attı. 

Dünyaca ünlü güreşçilerin katıldığı, Ludwigburg MHP Arena'da düzenlenen “Son Dövüş” etkinliğinde Savaş’a Milletvekili Mehmet Güzelmansur da eşlik etti. 

Staebler, 5 bini “Ukrayna için Sporculara” olmak üzere, organizasyonun gelirden sosyal amaçlara 10 bin Euro bağışlamak istiyor. Staebler, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaştan sonra Doğu Avrupa ülkesinden sporcuları destekleyen kulübün elçilerinden biri.

zyrxmg9o0ihz6sc1Ifvhtewf.jpg

qdzsaegycwmoluiyn0t2cs9n.jpg

6x5hgwrm8wq0dp3ylqfijykr.jpg

ug4xl6pnfwmwfqmdsbaoylk2.jpg

h6y018p4bchrvlyw7xgtkudt.jpg

hhjtyupI8i7r9m56kxcske3j.jpg

5axoh81vtjfm7afnIewgycxq.jpg

I6mntuq2g8lezdx4rswxhpsv.jpg

eadx9enuk8rl2ygb6ixdj0hf.jpg

xpifjo9qrewcIqnu28x5vzse.jpg

d94y8v2fmlhf6uiIuqr7zcbd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.