SAVAŞ: BİLİMİN IŞIĞINDA ŞEHİRLEŞME YAPACAĞIZ

SAVAŞ: BİLİMİN IŞIĞINDA ŞEHİRLEŞME YAPACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defneli mahalle sakinleri ve muhtarlar ile bir araya geldi.

 

Bahçeköy, Aknehir, Karşıyaka, Yeşilpınar ve Yeniçağ Mahalle sakinleri ile buluşan Savaş, deprem sonrasında şehirde yaşanan sıkıntılar ve gerçekleştirilen çalışmaları paylaştı.

 

“SU SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN PROJELER ÜRETEREK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Depremin etkisinden ve yerinde ayrıştırma çalışmalarından kaynaklı şehirde en fazla altyapı sorunun yaşandığını söyleyen Savaş, “ 6 Şubat Depremi ile birlikte altyapımız çok ciddi hasar aldı. Birçok mahallemizde su sorunlarının giderilmesi için projeler üreterek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kuyu açmaya bile yetişemiyoruz artık. Nüfusların artmış olduğu ilçelerimizde sıkıntılar gittikçe artmaya başladı” dedi.

 

“HİÇBİR SİYASİ GÖRÜŞ AYIRT ETMEKSİZİN HERKESİN BİZİM MÜCADELEMİZE ORTAK OLMASI LAZIM”

 

Yaşanan felaketin ardından herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek şehri yeniden eski ihtişamına kavuşturması için hareket etmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Savaş, “ Şehrimiz bu kadar acı yaşamışken siyaset düşünmenin zamanı değil. Artık mücadelemiz çok farklı. Hiçbir siyasi görüş ayırt etmeksizin herkesin bizim mücadelemize ortak olması lazım. Elimizdekileri değerleri değerlendirerek şehrimizi daha sağlıklı ve dikkatli inşa etmeliyiz” açıklamalarını yaparak tüm siyasi parti temsilcilerinin Hatay için birleşerek hizmet üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

“TARİHİ DOKULARIMIZ VE YOLLARIMIZ ÇOK ZARAR GÖRDÜ”

 

Şehri inşa ederken planlı ve programlı hareket edilmesinin önemine de değinen Lütfü Savaş, “ Depremden sadece altyapımız etkilenmedi. Maalesef tarihi dokularımız ve yollarımız da çok zarar gördü. Özellikle tarihi yapılarımızı korumak için çok önemli çalışmalar yapılması gerekiyor. Bütüncül proje olması şart. Bilimin ışığında şehirleşme yapacağız. Akıllı şehircilik düşüncesi ile hareket edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Mahalle ziyaretlerinde kanaat önderleri ile de görüşmeler gerçekleştiren Savaş, ayrıca Aknehir Mahallesi’nde gençlerin sosyal ve spor alanı olarak kullandıkları alanda incelemelerde bulundu.

ywqp2r8zs10kvbpmohdluai4.jpg

lv0z3djqk4t8fauqksmrxvyz.jpg

n38Isdfrmeykhtgq7bcckzxa.jpg

splenoyvIczaqzratnrgywqw.jpg

pudlghqm5wokxxrcaka7z1t6.jpg

3c0jsnyrxa1l8mvppka2skbe.jpg

s7ukeqegzovx81ubozi0f5kc.jpg

c970dIjpqubvwlzsg2sqimfu.jpg

qjnsmwbuki3dv7lngrtjpbez.jpg

iollh56edkc1j2rj7Iaumdcy.jpg

inrgpmf4abx9c2axwlt73hzm.jpg

l26girzxhd9pauvb1fplIgte.jpg

jbpvpcegsrstzbd3ql80xflx.jpg

kbaqbIiyws2vgjh5fkovecnp.jpg

8levyo0xjlnqcjx9mprbI3kv.jpg

uxwsjqkejichImasm9f7dzt5.jpg

jmmks5Ien1w9gbvqrbt47ohc.jpg

6fq0b4sj3g8x1mdyvr9hgl2I.jpg

iofd1xeqdtqvmusgkcxlurwo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.