SAVAŞ MAĞDURU SURİYELİ ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ RESME DÖKTÜ

SAVAŞ MAĞDURU SURİYELİ ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ RESME DÖKTÜ

Türkiye Beyazay Derneği Suriye Komisyonu ve Arnavutköy Belediyesi; savaş sonrası ülkemizde hayatlarını devam ettiren Suriyeli engelli ve engelsiz çocuklar ile 1 Tuval 1 Hayal sloganı ile bir araya geldi.

Suriye’deki savaş sonrası ülkemizde hayatlarını devam ettirmeye çalışan savaşın en büyük mağduru çocuklar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler farklı etkinlikler ile onların sıkıntı ve üzüntüsünü bir nebze de olsa gidermeye çalışmaktadır. Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Suriyeliler Komisyonu ve Arnavutköy Belediyesi, savaş sonrası

ülkemizde ikamet eden Suriyeli engelli ve engelsiz çocuklar ile 40 Tuval 40 Hayal sloganı ile bir araya geldi.

Türkiye Beyazay Deneği Genel Başkanı LOKMAN AYVA, “Hepimizin iç dünyasında fırtınalar da kopsa, dışarıdan kimse anlamaz. Ta ki biz anlayıncaya kadar bu durum devam eder. Hele de savaşın şiddetini yaşayan, o küçük bedenler derdini hemen hemen hiç dile getiremiyorlar. Arnavutköy Belediyemiz ile ortak bir çalışma hazırladık. Bu çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıtmalarını sağlayacağız. Elimizden geldiği kadar da hayatlarına iyi yönde katkı vereceğiz” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim BALTACI, “Çocukların iç dünyaları oldukça farklı. Bunun dışa yansıtılmasında en etkin araç da resimdir. Tuvallere yansıyacak duygu ve düşünceleri ya da hayalleri yakalayabileceğiz. Belki bizim küçük ama o çocuk için bir hayali de gerçekleştirme imkanımız olacaktır” dedi.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.