SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE RESTORASYONU TAMAMLANAN AYAZMA CAMİİ İBADETE AÇILDI

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE RESTORASYONU TAMAMLANAN AYAZMA CAMİİ İBADETE AÇILDI

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen eşlik etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biraz önce Cuma namazını beraber eda ettiğimiz, 261 yıllık Ayazma Camii’mizin restorasyonunun ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mimarisiyle, yeriyle pek çok özelliği ile şehrimize değer katan Ayazma Camii’mizin, Sultan 3. Mustafa’dan bu güne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yâd ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptırdığı duanın ardından restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii'ni yeniden ibadete açtı.

Açılış töreninin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Nevmekân Sahil ve Hanım Sultanlar Müzesi’ni ziyaret etti. Kendisine Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve başkanımız Hilmi Türkmen eşlik etti.

ucgfqpwsetz0ag5d7spllhtn.jpg

djxegqrvoIfwrkteftszn12m.jpg

yg2ou1cw4lkhrudxnofws0Is.jpg

dubxoIrybntyzfm6n47kvdcp.jpg

fr4noqxerus50jwclulogIvb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.