SEÇİMİN İLK RÖVANŞI GAZETECİLİĞE

SEÇİMİN İLK RÖVANŞI GAZETECİLİĞE

31 Mart Yerel Seçimleri sırasında Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenmiş olan Gazeteci Ali Avcu'ya karşı, gazetedeki köşesinde yazdığı bir yazıdan dolayı dava açılmıştı.

Toplumsal haber merkezinin haberine göre, Gazeteci Ali Avcu'ya karşı, gazetedeki köşesinde yazdığı bir yazıdan dolayı dava açılmıştı. Davacı ise, aynı tarihlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kaybetmeye mahkum olan rakibi, son Başbakan Binali Yıldırım'dı. 

Toplumsal Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcu da, tam da bu seçimler öncesinde yapılması gerekeni yapıp Binali Yıldırım'ın arşivini açmıştı. Çünkü Binali Yıldırım'ın 'siyasi kariyeri' de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki icraatlarla doluydu. Ali Avcu da bu kariyeri tüm çıplaklığıyla kaleme alınca olanlar oldu, Binali Yıldırım'ın avukatları seçimi kaybeder kaybetmez ilk iş olarak Ali Avcu'yu dava etmek için adliyeye koştu. 

SEÇİMİN İLK RÖVANŞI GAZETECİLİĞE
Binali Yıldırım'ın sandığa gömüldükten sonra yaptığı hamlesi olan bu dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Ali Avcu, Binali Yıldırım'ın o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tayyip Erdoğan'ın yanında işe girmesini ve İstanbul Deniz Otübüsleri İşletmeleri'nde (İDO) altı yıl süren saltanatını yazdığı için kendisine 5 bin Türk Lirasını yasal faiziyle birlikte ödemeye mahkum oldu.

Ali Avcu, yazdığı yazıda konuyla ilgili olarak, Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ı İDO'nun başına getirmesi sürecini, Binali Yıldırım'ın İDO'da tam altı yıl boyunca nasıl saltanat sürdüğünü ve Erdoğan'ın cezaevine girmesiyle seçilen yeni İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın yolsuzluk dosyaları yüzünden Binali Yıldırım'ı görevden almasını anlatıyordu. Yazıda, deniz büfelerinin akraba şirketlerine verilmesi, evrakta sahtecilik, yapılan net kâra rağmen işçilerin maaşlarının ödenmemesi gibi çoğu belgelenmiş olaylar sonucu bu kararın alındığından bahsediliyordu. 

avcu.jpg

HALKIN GAZETECİSİ OLMAYA DEVAM!
Gazeteci Ali Avcu ise, açıklanan karar "Biz doğruları yazdıkça iktidar, yargı sopası ve sokak çeteleriyle gün geçmiyor bir gazeteci arkadaşımızı cezalandırıyor! Gazetecilik suç değildir. İktidar ve bileşenlerine rağmen BOYUN EĞMEDEN halkın gazetecisi olmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

YARGITAY'DA 'KAYBEDİLEN' DOSYA
Ali Avcu'nun kaleme aldığı ve Yurt'un o gün manşetten duyurduğu "Binali Yıldırım dosyası" günlerce Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Seçimlerden sonra başlatılan 'hukuk' sürecinde de tıpkı alınan mahkumiyet kararı gibi birçok skandal yaşanmıştı. Bunlardan biri de, Ali Avcu'nun dayanak olarak haberinde kullandığı İDO dosyasının Yargıtay'dan istetilmesi, Yargıtay'ın ise mahkeme başkanlığına arşivlerinde böyle bir dosya bulunmadığını bildirmesiydi. Oysa Binali Yıldırım'ın İDO saltanatıyla ilgili iddianameyi hazırlayan savcı bugün hayatta ve dosyanın Yargıtay arşivinde olması gerektiğini açıkça ifade ediyor.

Kaynak: Toplumsal Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.