SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 88. YILDÖNÜMÜNDE KADINLARLA YÜRÜDÜ

SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 88. YILDÖNÜMÜNDE KADINLARLA YÜRÜDÜ

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: 21’NCİ YÜZYILIN EN ÖNEMLİ EŞİTLİKÇİ HAMLESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıldönümünde, Sarıyer’de; kadın meclis üyeleri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi. Atatürk Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen sabah yürüyüşünde İmamoğlu’na, eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti. İmamoğlu, konuyla ilgili değerlendirmesini de anma yürüyüşü sırasında gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin, kadınlara seçme ve seçilme hakkını en erken dönemde tanıyan ülkelerden biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, böylesi bir erken zamanda bunu milletine öngörerek, bu vizyonel kararı alması, muhteşem bir liderlik örneği. 21’nci yüzyılın bana göre en önemli eşitlikçi hamlelerinden birisi. Hele hele bizim coğrafyamızda bu çok daha önemli, bulunduğumuz coğrafya gereği. Bu bakımdan gururluyuz” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMDEKİ EŞİTLİK İLKESİNİ ÖNEMSEYEREK HAREKETE GEÇİRİYORUZ”

“Bunun bu çağda, şu anda bulunduğumuz dönemde, çok daha iyi koşullarda olmasını arzu ederdik” diyen İmamoğlu, “Ama ne yazık ki, orada değiliz. Bunu hep birlikte kazanım haline getirebiliriz. Dünyayla yarışan, hatta dünyanın öncü milletlerinden birisi olabiliriz. Burada tabii zihniyet önemli. Çocuklarımızın yetişmesinden itibaren, oradaki cinsiyet eşitliği anlayışının yerleşmesi önemli. Bütüncül bakıyoruz. Kurumumuzdaki çalışan kadın sayısından, kadınlara ve yaşayan her insanımıza fırsat eşitliğinin sunulmasına varıncaya kadar, birçok mesleğin kadınlar tarafından yapılabileceğini, yönetimdeki eşitlik ilkesini en iyi şekilde ortaya koymayı, bulunduğumuz kurum itibariyle önemseyerek, harekete geçiriyoruz. Bütün bunlar çok hızlı olmalı. Çünkü çok zaman kaybediyoruz” şeklinde konuştu.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI DİPDİRİ OLMALIYIZ”

“Bugün yakın coğrafyamızda kadına gösterilen şiddete, kadını toplumsal hayattan ötekileştiren anlayışa karşı, dipdiri olmalıyız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu bağlamda çok mutluyuz böyle bir etkinliği yapmaktan dolayı. Sarıyer'deki Atatürk Kent Ormanı'nda, burada doğanın içerisinde, bu güzel ortamda, doğanın bize bahşettiği o eşitlik duygusunu yönetime, ülkenin tüm yaşamına ve hatta tüm dünyaya kavuşturma noktasındaki sorumluluğumuzu dile getirmek için birlikte yürüyoruz. Her ne kadar bugün yoğun bir kadın kitlesi noktasında eşitsiz bir durumda kendini hissetsem de bir o kadar da güçlü hissediyorum. İnşallah bahsettiğim o hedefleri, hep birlikte elde ettiğimiz günleri başta ülkemizde ve bütün dünya ülkelerinde yaşarız.”

Foto Linki: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/eRMaGzj2Qs8lj7D

dztnbokc5g91n0cvqIifetya.jpg

mlx2rh8b4mnewvrjfjnbxqop.jpg

cedklhrr2jbysj1dq7zgqgao.jpg

qtzy1xbqehpmjspzrl9Ikvm0.jpg

gbf2to0w9arhjvndsoIqtedh.jpg

e9lwterrinahq8yhlgyw2zcj.jpg

h6bvm7oeyrupc3gqler5tkca.jpg

jfbpltxwnIpdh04aom3kugsq.jpg

2devhpqmy4mpsxzjs1v0raf7.jpg

lxb8voIw1ccla3jgv6sp4nnf.jpg

bmzc2xtfeizye8tvjwnwaobr.jpg

k6f1irzebl45pv2k7hb0cl9w.jpg

fp3gjhvz7sm0j5yunlqkfbcr.jpg

tpwIjqlicv4w2nahng3lryvy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.