Sedat Evliyazade Koşusu'nda kazanan Can Efe oldu

Sedat Evliyazade Koşusu'nda kazanan Can Efe oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Sedat Evliyazade Koşusu'nu, Mustafa Alkan'ın sahibi Can Efe (Hakeem - Run For Victory / Victory Gallop) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Cüneyt İşçi yetiştirmesi, Yakup Akkılıç'ın antrene ettiği doru erkek tayın elde ettiği bu netice kariyerinin 3. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

5 safkanın katılımıyla gerçekleştirilen yarışın ikincisi Born To Run (Bluegrass Cat - Distortress / Distorted Humor) olurken, Stormy (Super Saver - Sinkızı / Victory Gallop) üçüncü, Thunder (Cemcem - Gelinefe / Topor) dördüncü, Sweet Sacrifice (Catapult - Ildır Güzeli / Sri Pekan) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Can Efe için bitiriş derecesi 1.27.86 olurken, farklar 6,5 Boy - 3 Boy - Baş - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mustafa Alkan'a kupasını Neslişah Evliyazade Ekmekçi verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve davetliler de katıldı.
 

Sedat Evliyazade

İzmir'in tanınmış ailelerinden Evliyazade Ailesi'ne mensup olan Sedat Evliyazade, 1898 yılında İzmir'de doğdu. Babası Refik Evliyazade, 1856 yılında İzmir'de "Smyrna Races Club" adıyla kurulan kulübün tek Türk üyesi olarak Türkiye'de düzenli at yarışlarının başlatılmasına öncülük etti. Atçı bir ailede büyüyen ve çok küçük yaşlardan itibaren at binen Sedat Evliyazade'nin hayatı boyunca en büyük tutkusu atlar oldu. Paris'te eğitim gördüğü yıllarda Avrupa'da atçılık ve yetiştiricilik konusunda bilgi ve tecrübe kazandı. Dönemin önemli devlet adamlarından Celal Bayar, bu konudaki bilgi ve tecrübesinden dolayı kendisinden Paris'e gidip at almasını istedi. Sedat Evliyazade, Bayar için Paris'ten Vrais Gascon, Fol Espoir ve Drocourt adlı 3 safkan getirdi. Bu safkanlardan Vrais Gascon, Atina'da Grand Prix yarışına katılarak ikinci oldu. Atçılıkla ilgili kariyerine binici, yetiştirici ve antrenör olarak devam eden Sedat Evliyazade, 1949-1960 yılları arasında Giraud Ailesi için yetiştiricilik ve antrenörlük yaptı. Giraud Ekürisi, Sedat Evliyazade'nin antrene ettiği safkanlarla Gazi Koşusu'nu 7 kez, Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu ise 6 kez kazanma başarısını gösterdi. İyi bir binici olarak da Reşat Mergin, Mümin Çılgın, Kazım Yıldız, İsmail Dinçer ve Ekrem Kurt gibi döneminin jokeylerine örnek oldu. 1954 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sedat Evliyazade, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığı dönemde Türk yarışçılığına önemli katkılarda bulundu. 1979 yılında aramızdan ayrılan Sedat Evliyazade'yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ursbevsmhm3kaf2yw6gqxlxp.jpg

vg3yhmknqtalnhapwb5dfcss.jpg

ktbh3drfagretijuxq96xzzl.jpg

qghxtt3m7rlbs5f2jlwioz6g.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.