Sedat Özcan Koşusu'nu Vincitore kazandı

Sedat Özcan Koşusu'nu Vincitore kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Sedat Özcan Koşusu'nu (KV-8); Necati Demirkol'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Zülfükar Güneli tarafından antrene edilen 6 yaşındaki doru erkek safkan Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) jokeyi Ali Yıldız ile kazandı.

6 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Oğlum Doruk elde ederken, Age of Fire üçüncü, Cool Star dördüncü ve Veni Vici isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Vincitore  için bitiriş derecesi  2.03.96 olurken, farklar Boyun - 1/2 Boy - 1/2 Boy - 6 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Necati Demirkol'a kupasını, merhum Sedat Özcan'ın kızı Selda Saltan verdi.



Törene, Genel Sekreterimiz Gülnur Gülerce, Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Arif Turan, Asli Üyelerimiz Hakan S. Özcan, Z. Ahsen Kurum, Can N. Güven, A. Melih Kura ile davetliler de katıldı.

 

Sedat Özcan

1924 yılında Manisa Turgutlu'da doğan Sedat Özcan, üniversite eğitimini İngiltere'de bulunan Hugderfield Technic College'de tamamladı. İş hayatını elektronik, tekstil, inşaat, turizm ve ziraat gibi birçok sektörde faaliyet göstererek sürdürdü. Çocuk yaşlardan itibaren at binen ve atlara büyük bir sevgi duyan Özcan, at sahipliğinin yanı sıra yetiştiricilik de yaptı. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1992 yılında "Prestige", 1994 yılında "As Jet" isimli safkanlarıyla Gazi Koşusu'nu iki defa kazanma başarısını gösterdi. 2005 yılında aramızdan ayrılan Sedat Özcan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

bnftrg93qcblsfmovdjzcagy.jpg

wphobidwz32jgy9vrgucfxlq.jpg

bkgafprctqitsvuoyh8zw79I.jpg

ex5fqmzIckqsprvxjtdzgohw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.