Sedat Üründül Koşusu'nu Alakont kazandı

Sedat Üründül Koşusu'nu Alakont kazandı


3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.



2023 yılı Sedat Üründül Koşusu'nu (KV-7); Ümit Durucan'ın sahibi, H. Turgut Alakuş'un yetiştiricisi olduğu, Ramazan Karabulut tarafından antrene edilen 3 yaşındaki doru erkek tay Alakont (Win River Win - Selincan / Bosporus) jokeyi Akın Sözen idaresinde beyaz bayrak ayna yaparak kazandı.



Koşuda ikinciliği, Sun Time (Luxor - Glowing Sun / Strike the Gold) elde ederken, El Maestro (Tasleet - Reine Magique / Mount Nelson) üçüncü, Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) dördüncü ve son olarak Subutai (Counterattack - Aamaal / Mamool) beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Kazanan  Alakont için bitiriş derecesi 1.22.85 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar Boyun - 3 Boy - Baş - 2 Boy şeklinde oluştu.



Koşunun ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına Can Durucan'a kupasını, merhum Sedat Üründül'ün oğlu Ömer Üründül verdi.



Törende ayrıca, kazanan atın antrenörü adına Ümit Durucan'a plaketini Emir Üründül verirken, jokey Akın Sözen'e ise plaketini Mert Üründül verdi.



Törene, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler katıldı.
 

Sedat Üründül

1920 yılında İstanbul’da doğan Sedat Üründül, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Ardından 1946 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayan Üründül, şantiye şefi olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı inşaat firmasının çeşitli alanlarda merkez yöneticiliğini de yapan Üründül, 1966 yılında ortağı A. Cemal Kura ile birlikte karayolları, demiryolları, barajlar ve tüneller inşa eden Palet İnşaat Şirketi’ni kurdu. Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni inşa etmek üzere kurulan Ata İnşaat Şirketi’nin ortağı olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Sedat Üründül, Nadas isimli safkanıyla 1974 yılında Gazi Koşusu ve Kısrak Koşuları, 1974, 1975 ve 1976 yıllarında üst üste 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu kazandı.1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Üründül’e, İTÜ senatosu tarafından 1996 yılında "Fahri Doktorluk" unvanı verildi. 2016 yılında aramızdan ayrılan Sedat Üründül’ü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

ywkpeoydcm5iz3vhqrzdf0t2.jpg

tnca203iuroje8xI1shmrg7b.jpg

t4ovwfazhyqoInvk02jg1mij.jpg

jhgtdlimxIrvy4b0bxn75cqo.jpg

ty17aeoubdrsvwfk6ya5com8.jpg

zn7n4ev3j1xv8filxyklsbdr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.