Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul veYetimleri Derneği Adana Şubesi’ne yapılan ve üzerinde “Şehit nurlanmış, gazionurlanmış askerdir” yazan Atatürk büstü Başkan Zeydan Karalar tarafındanaçıldı.

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’eTürkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesiverilişinin 101. Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul veYetimleri Derneği Adana Şubesi’nde düzenlenen Gaziler Günü programına katıldı.

TÜRKİYEGAZİLER GÜNÜ’NDE YOĞUN PROGRAM

Programdaşehitler için mevlit okundu. Dernek’te Özbek pilavı pişirilmesine emeğiylekatkı sağlayan Başkan Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılanAtatürk büstünün de resmi açılışını gerçekleştirdi. Türkiye Harp Malulü GazilerŞehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi’nin kendi bünyesindegerçekleştirdiği futbol turnuvasında dereceye girenlere madalya ve kupalarınıtakdim eden Başkan Karalar, Kore Savaşı Gazileri Ali Dadal ve Hakkı Özgül Baş’ıda evlerinde ziyaret etti.

TöreneAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Harp Malulü GazilerŞehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, CumhuriyetHalk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP İl Disiplin Kurulu BaşkanıRamazan Atikaslan, Büyükşehir bürokratları ve dernek üyeleri katıldı.

DÜŞMANIMIZHEP VARDI, BUNDAN SONRA DA OLACAK AMA BİZE KİMSE BOYUN EĞDİREMEYECEK

Büstaçılışında katılımcılara hitap eden Başkan Zeydan Karalar, “TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebedi liderimiz,önderimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’e verilen gazi unvanının 101. yılında,bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Ülkemizin varlığını korumakiçin şehit düşenleri, gazi olanları, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.Ülkemizin stratejik öneminden dolayı düşmanımız eksik olmadı ve bundan sonra dabizle uğraşmak isteyenler bulunacaktır. Bugüne kadar kimseye boyun eğmedik,bundan sonra da eğmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Arkadaşlar! Gidip Toros Dağları'nabakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir dumantütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki; bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla biziyenemez’ diyerek mücadelenin süreceğini ancak belimizin bükülemeyeceğinianlatmıştır” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Dernekteki büst eksiğinin giderildiğini ve Seyhan Belediye Başkanlığıdöneminden bu yana şehit ve gazi derneklerince istenilen ne varsa yerinegetirmeyi görev bildiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Onlar için neyapsak azdır. Şehit ve gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz” diye konuştu.

 

akgp9q3bgif5Itx0nqv2zxje.jpg

v6xqsehzpmfkkxgt5g732e8v.jpg

29rxlntf8ppiamwfvt3krequ.jpg

twtcfqxkgseevvhpxuzfli7r.jpg

tqrjbr7yylvxhz0uswpkxmc9.jpg

s2lpedyez3arwkwqdqra60n1.jpg

dfup6bcseg1cvrlybdnxaev8.jpg

hI96rjwalkhklwdzdctsayrj.jpg

vqhy5hudgq8k0b7ltnwjnzeo.jpg

8aq52jgjoapsynbdfov43h9d.jpg

c0fanyedbp7uqsjor1a5otkz.jpg

hvjqr6hfzlmjex2sgoscagpc.jpg

s8uyrpfzzoaekim50uheqxlo.jpg

etqhk4gwl30bugiojymI5spf.jpg

hjgzfrsgau81e4qbs0rx2dnb.jpg

2eaqzfl1sphtwmreuajqhsrm.jpg

ztfoodte9sxrdjupInvmgcb8.jpg

okjhpn8wjkur0y41hsgecaix.jpg

salxwdtzjyunlnrqembokcsI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.