Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş’in adı Büyükçekmece’de yaşatılacak

Şehit Polis Memuru Cihat Ermiş’in adı Büyükçekmece’de yaşatılacak

Büyükçekmece Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu Grup Başkanvekili Ahmet Şahin başkanlığında yapıldı.

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birinci toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Türkan Şoray ve Fatma Girik’in isimleri Serinpınar Yaşam Vadisi’ne veriliyor

 

Geçtiğimiz ay görevi başında şehit olan Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Cihat Ermiş’in adı Fatih Mahallesi’nde bulunan bir sokağa verilecek. Atatürk Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Caddesi’nde yapımı tamamlanan “Serinpınar Yaşam Vadisi” nin 1. bölümüne Türk sinemasının dev oyuncularından olan “Türkan Şoray Parkı”, ikinci bölümüne de “Fatma Girik Parkı” adı veriliyor. Ayrıca Kumburgaz Mahallesi, Yaren Sokak ve Binali Sokak arasındaki park olarak ayrılmış alana da “100. Yıl Kuvayı Milliye Parkı” adı verilecek. İsim verilecek terlere ilişkin teklifler görüşülmek üzere Harita Komisyonu’na sevk edildi.

 

Tepecik planları İmar Komisyonu’nda görüşülecek

 

Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hususu da İma Komisyonu’na havale edildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, adı geçen bölgelere yönelik olarak itiraz sürecinin devam ettiğini ancak planların detaylı incelenmesi ve zaman kazanmak adına Meclis gündemine alındığı belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.