SELİMPAŞA FESTİVALE HAZIR

SELİMPAŞA FESTİVALE HAZIR

Selimpaşa’da her sene olduğu gibi üreticilerin en iyi kavun ve bamyayı yetiştirmek için yarıştığı, konserler ve gösterilerle renklenen Silivri Belediyesi Topatan Kavunu ve Bamya Festivali için üreticiler hazırlıklarını tamamladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kent ve kent çevresi tarımını yaşatarak, yerel kalkınma modeli oluşturmak amacıyla düzenlediği tarım festivallerinden biri olan Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali, 22 Temmuz 2018 Pazar Günü gerçekleşecek. Selimpaşalı üreticiler, festival için hazırlıklarını tamamladı. Bölge çiftçisi her türlü zorluklara karşı koyarak, tarıma ve üretime katkısından dolayı Başkan Işıklar’a teşekkürlerini dile getirdi.

 

IŞIKLAR: “FESTİVALİMİZE DAVETLİSİNİZ”

Festival ile ilgili değerlendirme ve davette bulunan Işıklar: “Geçmişten bu yana, bereketli Silivri topraklarında üretilen, kent ile özdeşleşmiş olan tarımsal ürünlerimizi yeniden hayata katarak, betonlaşma ve rant baskısı altındaki tarım arazilerini korumak, tarımsal değerini arttırmak ve bölge üreticisinin daha çok kazanmasını sağlamak adına festivallerimizi düzenlemeye ve Silivri’nin markalaşmış ürünlerini vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ediyoruz. Bizim en büyük projemiz insan ve insanımızın rahat nefes aldığı, tüm çevresel faktörlere rağmen hala bölgesine has ve sağlıklı ürünlerle beslendiği bir kent olarak kalmak en büyük hedefimiz. Kentimizin ve Trakya’mızın korunması adına tarımsal üretimi desteklemeye, projeler üretmeye devam edeceğiz. Tarım Lisemiz ile üretime bilim katan, inovasyon katan, teknoloji katan bir nesil yetiştirmeye devam edeceğiz. Sadece Silivrili hemşerilerimi değil, tüm İstanbul’u, tüm Trakya’yı topraklarını korumaya ve bu alanda gerçekleştirmiş olduğumuz festivallerimize katılmaya davet ediyorum. Topatan kavunumuzu, bamyamızı, domatesimizi, karpuzumuzu ekip biçerek ve yoğurdumuzu üreterek bu çabaya katkı sağlayan tüm bölge çiftçilerimiz ile üreticilerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

BİRBİRİNDEN İDDİALI YARIŞMALAR VE YILDIZLAR

Her yıl olduğu gibi En İyi Kavun ve En İyi Bamya yarışmalarının yanı sıra bu yıl En Güzel Bamya ve Bamya Ayıklama Yarışması’nın da yapılacağı festivalde, Eda-Metin Özülkü, Ferda Anıl Yarkın ve Yeşim Salkım sevilen şarkılarıyla festivalde sahne alacak.  

 

SELİMPAŞA TOPATAN KAVUNU VE BAMYA FESTİVALİ

22 TEMMUZ 2018 PAZAR

 

16.00 – Bamya ve Kavun Yarışması – Kayıt Alımı Başlangıç

17.00 – Bamya Yemek Yarışması – Kayıt Alımı Başlangıç

21.00 – Sahne Gösterileri Başlangıcı

Selimpaşa Epivades Derneği – Halk Oyunları

21.30  - Yerel Sanatçı Konseri

22.00 -  Metin – Eda Özülkü – Yeşim Salkım – Ferda Anıl Yarkın Konseri


Kaynak: istanbulses / Silivri


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.