Şencan Fotocan Koşusu'nda kazanan Wardenclyffe oldu

Şencan Fotocan Koşusu'nda kazanan Wardenclyffe oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1400 metre mesafe kum pistte düzenlendi.

2024 yılı Şencan Fotocan Koşusu'nda jokeyi Mehmet Kaya ile start alan, Özgür Demir'in sahibi olduğu Wardenclyffe (Victory Gallop - Undercover Soldier / Lost Soldier) pistten galibiyetle ayrıldı. Sema Ulaş yetiştirmesi, Mehmet Kaya'nın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkan ortaya koyduğu performansla kariyerinin 16. galibiyetini hanesine yazdırmayı başardı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Dragon Pulse (Agresivo - Anouchka / Strike The Gold) olurken, Brave The Storm (Sidney's Candy - Crazy Party / A.P.Indy) üçüncü, Piko Piko (Cemcem - Holy Of Theia / Makfi) dördüncü, By Nusret (Toccet - River Glitter / Galetto) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Wardenclyffe için bitiriş derecesi 1.26.15 olurken, farklar 5 Boy - 21 Boy - 2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Natalia Demir'e kupasını Volkan Fotocan verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Asli Üyemiz Gür Özbelge ve davetliler de katıldı.
 

Şencan Fotocan

1936 yılında İzmir'de doğan Şencan Fotocan, İzmir Yüksek Ticaret Okulu'ndan mezun oldu. Yükseköğrenimine devam ederken, İzmirspor Kulübü'nde futbol oynamaya başladı. Kısa sürede Milli Takım formasını giymeyi başardı. İzmir Lokantacılar Derneği ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği üyesi olan Fotocan, at yetiştiriciliği de yaptı. 1984 yılında Esperanto isimli safkan ile Gazi Koşusu'nda ikinci olan Fotocan, aynı yıl aynı safkan ile Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nu kazandı. 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fotocan, 2005 - 2006 yıllarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2017 yılında aramızdan ayrılan Şencan Fotocan'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

s67suw0hjlheyqwkicf8pabI.jpg

6fbeocjqbxqklnkflnrywtg0.jpg

vc26ur8nbxblsajngxzyqatc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.