Şencan Fotocan Koşusu'nun galibi Delawera oldu

Şencan Fotocan Koşusu'nun galibi Delawera oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla koşulan yarış, 1400 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2023 yılı Şencan Fotocan Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Nadir Çetiner'in sahibi olduğu Delawera (General Quarters - Pomerol / Honour And Glory) pistten galibiyetle ayrıldı. Murat Selim Güleşen, Hüseyin Akarsu ve Yılmaz Çamlıbel yetiştirmesi, Tolga Temizer'in antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki kır erkek safkan bu sonuçla 5 koşuluk birincilik hasretini noktalarken, toplamda 10. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Wardenclyffe (Victory Gallop - Undercover Soldier / Lost Soldier) ikinci sırada yer alırken, Çatalkaya (Pleasantly Perfect - Mulan / Unaccounted For) üçüncü, Ayvalıkateşi (Talip Han - Tac Mahal / Win River Win) dördüncü, By Nusret (Toccet - River Glitter / Galetto) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Delawera için bitiriş derecesi 1.26.60 olurken, farklar 1/2 Boy - 14 Boy - 7,5 Boy - 22 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yiğit Çetiner'e kupasını Melek Fotocan Çetindağ takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Levent Çetindağ, Banu Fotocan, Elif Fotocan, Cem Fotocan ve Aysel Fotocan da katıldı.
 

Şencan Fotocan

1936 yılında İzmir'de doğan Şencan Fotocan, İzmir Yüksek Ticaret Okulu'ndan mezun oldu. Yükseköğrenimine devam ederken, İzmirspor Kulübü'nde futbol oynamaya başladı. Kısa sürede Milli Takım formasını giymeyi başardı. İzmir Lokantacılar Derneği ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği üyesi olan Fotocan, at yetiştiriciliği de yaptı. 1984 yılında Esperanto isimli safkan ile Gazi Koşusu'nda ikinci olan Fotocan, aynı yıl aynı safkan ile Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nu kazandı. 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fotocan, 2005 - 2006 yıllarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2017 yılında aramızdan ayrılan Şencan Fotocan'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yegxn69ytpedrrp3whbhs04v.jpg

if3bsznuhluzdfcm6dbk7gye.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.