SEO NEDİR ?

SEO NEDİR ?

”Seo” Google dahil yandex, bing gibi bütün arama motorlarında dönüşüm sağlayan kelimelerde ilk sayfaya gelmek ve üst sıralara çıkmasıdır.

sektörde yer edinmek için yapılan tüm dijital tanıtım çalışmalardır. SEO İngilizce açılımı Search Engine Optimization Türkçe karşılığı olarak Arama Motoru Optimizasyonu kelime öbeğinin kısaltılması şeklinde kullanılmaktadır.

Bu dijital pazarlama çalışmalarının doğal sonucu olarak marka bilinirliği artar, müşteri potansiyelinde ve sayısında artış olur. Nihayetinde ise ürün , hizmet satışları pozitif yönde etkilenir.  Kurumsal büyüme , satış artışı, marka bilinirliğinde artış, fiziksel gelişme bu yüzden seo çalışması ile doğru orantılı olarak ilerler diyebiliriz.

Bu yazımızı okuyarak sizde dijital pazarlama ajansı ile çalışmadan önce çalışmaların hangi aşamalardan ibaret olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Örnek verecek olursak teknik seo, içerik kalite analizi, kod yapısı, google politikalarına uyumluluk, kaliteli backlink edinme, sosyal medya çalışmaları, içerik ve site kodların seo uyumlu hale getirilmesi,diğer arama motorları algoritmalarına uyumlu olarak pozitif değişiklikler yapmak bunlar arasında sayılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.