Şerafettin Gedik Koşusu'nu Dagmar kazandı

Şerafettin Gedik Koşusu'nu Dagmar kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Şerafettin Gedik Koşusu'nu, Arzu Güneş'in sahibi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı Murat Kadaifçioğlu yetiştirmesi, Miraç İpek'in antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan sergilediği performansla üst üste 5. toplamda ise 9. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Touch The Cat (Scarface - Acoustic / Namid) olurken, Wolf Polat (Luxor - Zümrüt Göz / Eagle Eyed) üçüncü, Sophianea (Bushranger - Lucky Number / Dehere) dördüncü, Veni Vici (Native Khan - El Suena / Zoffany) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Dagmar için bitiriş derecesi 1.23.60 olurken, farklar Boyun - 5 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Levent Güneş'e kupasını Av. Berk Çektir verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ve Asli Üyemiz A. Levent Dilmaç da katıldı.
 

Şerafettin Gedik

1940 yılında Uşak'ta doğan Şerafettin Gedik, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladığı eğitimini yarıda bırakarak gazetecilik ve yazarlık yapmaya başladı. Daha sonra reklamcılık sektörüne girdi. Bir dönem yönetmenlik de yaptı. Ardından Amerika'ya giden Gedik, Hollywood'da sinema ile ilgili çalışmalarını sürdürdü. 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Şerafettin Gedik, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Gedik, sahibi olduğu safkanlarla önemli yarışlar kazandı. 1998 yılı Kısrak Koşusu galibi Villa Real başta olmak üzere yetiştirdiği ve koştuğu Beretta, Green Gönen, Lavokato, Lucky Name, My Lady, Sisiliano, Sakab, Vasarelly, Vikontes, Vieux Moghol ve Winter Green isimli safkanlarıyla birçok Grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 2013 yılında aramızdan ayrılan Şerafettin Gedik'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

eqof1pgikI9m6mdc0nzwwbyt.jpg

x9zpwg1fjndkdcofgcrpuqw4.jpg

aulrzecz09iwxvmdavIjygkc.jpg

3dykheig18fvfr4mIdmozzxc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.