Serdar Kurşun: İhracatta özel kur uygulanmalı!

Serdar Kurşun: İhracatta özel kur uygulanmalı!

Toplumsal'a konuşan, İş insanı Serdar Kurşun, imalattan ihracat yapan iş insanına özel kur uygulanmasını talep etti.

İstanbul ve Antalya'daki tesislerinde deri imalatı ve ihracatı yapan Serdar Kurşun, KKMH'deki gibi, ihracatçının da özel dolar kuru ile korunmasını talep ediyor.
Kapalı Çarşı'da dolar kurunun bankadan daha pahalıya fiyatlanması konusunu değerlendiren Kurşun, 2023'te personele enflasyon nedeniyle yüzde 50 ve 2022'de yüzde 80 oranında zam yaptığını anlatıyor.

DOLAR BAZINDA GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI
"2022'de 340 dolar net işçilik ödemem vardı. bu rakam 670 dolara yükseldi. Dolar bazında işçilik yüzde 95 yükseldi. Emtia girdilerinin de, örme kumaşta kilosu 9 dolardan 18 dolara çıkarken, yüzde 100 arttı.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Kurşun, imalattan ihracat yapan sanayiciye özel kur uygulanması gerektiğini vurgulayarak, "Adam Kayısıyı üreticiden alıp, ihraç ediyor. Aracıya özel kur uygulamayacaksın.
Sadece üreticiye özel kur sağlanmalı. 

ÖZEL KUR EN AZ 5-6 LİRA AVANTAJ SAĞLAMALI! 
En azından 5-6 lira fark etmeli. Vergi iadesi istemiyoruz!" dedi.
Bankadan dövizi 1988-1989'da TCMB ile piyasa arasında makas olduğunu, cuma günleri kura müdahale edince başabaş noktaya geldiğini kaydediyor. 

KAPALI ÇARŞI RACONU
Kurşun, iş insanlarının, Kapalı Çarşı'da 10 günlüğüne 500 bin dolar borç isterken, borç veren esnafın da özel kur belirlediğini ve özel kur üzerinden borcu tahsil ettiğini anlatıyor.

KKMH GİBİ İHRACATÇI DA KORUNSUN!
Dövizi kontrol altına almak için kullanılan KKMH ile yatırımcı kurdaki volatiliye karşı korunuyor. KKMH'nin Türkiye'ye maliyeti 80 milyar lirayı geçti. Vatandaş, gibi üretimden ihracat yapan iş insanınını da dövize karşı korunması gerekli. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.