Serdar Kurşun, ürettiği özel maskeleri öğrencilere dağıttı

Serdar Kurşun, ürettiği özel maskeleri öğrencilere dağıttı

İş insanı Serdar Kurşun, ailesinin yaptırdığı Hüseyin Avni Kurşun İlköğretim Okulu’unda öğrenci ve öğretmenlere maske dağıttı.

İş insanı Serdar Kurşun, babasının adını taşıyan Hüseyin Avni Kurşun İlköğretim Okulu’unda, kendi üretimi olan N95 tipi maskeleri bin 100 öğrenci ve 66 öğretmene dağıttı.

Pandeminin başlamasından itibaren yapmış olduğu AR-GE çalışmaları ile birlikte çeşitli laboratuvar testlerinden geçen ve onaylanan N95 tipi maskeleri piyasaya sürmeden önce çocukları düşündüğünü belirten Kurşun, kullanım şartlarını ve dezenfekte yöntemlerini de anlatarak okulda dağıtımını gerçekleştirdi.

Üretimini gerçekleştirdikleri maskenin ham maddesinin bebek biberonları ve emziklerinde kullanılan ‘Elastomer’ olduğunu söyleyen Kurşun “yüz anatomisine uygun olarak tasarlanarak 45 derecelik açıyla yüze tam olarak oturmakta ve böylece yüzde iz bırakmamaktadır. Bu bakımdan yüze uyumlu estetik bir görünüm sağlamaktadır” dedi.
Dünyada yılda trilyonlarca maskenin tüketildiğini belirten Kurşun, “bunun için milyarlarca dolar harcanmaktadır. Biyolojik kirlenmelere ek olarak enfekte olmuş maskelerin imha işlemleri tıbbi atık statüsünde yapılamadığından dolayı ekosisteme zarar vermekte ve temiz yaşam olanaklarını azaltmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Maskenin yüz yapısına uygun olduğunu ve birkaç gün kullanımının ardından yüz şeklini alarak daha kullanışlı hale geldiğini aktaran iş İnsanı Serdar Kurşun, burnun orta noktası ile çene altı ve yanaklardan hava girişinin engellenmesiyle solunan havanı %100’e yakın filtrelendiğini söyledi.

33362.jpg3-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.