SES EŞİTLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

SES EŞİTLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin 2022 yılında dünyada ve Türkiye’de kadınlara ve kadın mücadelesine ilham veren kadınlara teşekkür sembolü olarak verdiği “SES Yılın Kadınları” ödülleri sahiplerini buldu.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin 2022 yılında dünyada ve Türkiye’de kadınlara ve kadın mücadelesine ilham veren kadınlara teşekkür sembolü olarak verdiği “SES Yılın Kadınları” ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul’daki Pera Müzesi’nde  düzenlenen ödül töreni, geniş katılımla yapıldı.

Geçen yıl dünyadaki kadın hakları mücadelesinde veya cinsiyet eşitliği çabasında öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olan, başarılarıyla kadınlara ilham veren veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunan Türkiye’den ve dünyadan 19 kadın, halka açık oylama ile seçildi.

Ödüle layık görülenler arasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, kadın işçi direnişçileri, Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi, Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi, Beats by Girlz, rejime karşı direnen İranlı kadınlar, Taliban’a karşı direnen Afgan kadınlar, Ukraynalı göçmen kadınlar, Gezi Davası’nın kadın tutukluları Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden, şarkıcı Gülşen, çevre aktivisti Süheyla Doğan, LGBTİ aileleri, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Süheyla Doğan, voleybolcu Ebrar Karakurt, savaş karşıtı Rus kadın gazeteciler ve Hazal Sipahi yer aldı. Bu yıl ilki verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise 2022’de 20’nci yılını kutlayan Kadın Koalisyonu’na verildi.

Ödül töreninde konuşan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, yıllardır kadın hakları mücadelesi verenler için “teşekkür akşamı” olduğunu belirtti. Onanç, karanlık dünyaya kutup yıldızları aradıklarını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.