Seval Özkan'ın Sahrayıcedit Mahalle Meclisi toplandı…

Seval Özkan'ın Sahrayıcedit Mahalle Meclisi toplandı…

Sahrayıcedit Mahalle Meclisi ikinci toplantısı, Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda 23 Aralık Pazar günü yapıldı.

Kadıköy’ün eski belediye başkanı Dr. Cengiz Özyalçın, Meclis Üyeleri Hüseyin Özdemir ve Fahri Tekeşin, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Av. Nalan Aşkın ve üyeleri, Sahrayıcedit Mahalle Meclis Üyeleri ile mahalle sakinlerinin katıldığı toplantı, Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan’ın sunumu ile başladı.

Öncelikle yeni Büyükşehir Kanunu ile ilgili değişiklikler, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetimi ve Muhtarlar Konfederasyonu çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Muhtar Özkan, Mahalle Meclisi’nin neden önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istediğini ifade etti.

 

Özkan, demokrasinin temel taşı olan muhtarlıkların çağın gerekleri doğrultusunda yaptığı işlerin değiştiğine dikkat çekti. Günümüzde muhtarın mahallelinin sesi olması gerektiğini, bu bağlamda mahalle halkının isteklerinin yerel ve merkezi yönetimlere duyurulması, bu yönde etkili ve kaliteli hizmet alınmasının çift taraflı fayda getiren bir durum ve demokrasinin gereği olduğunu vurguladı.

Muhtar Özkan, özellikle 22 Nisan Mahalle Meclis açılış toplantısından bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar ve mahalle sakinlerinden gelen sorun ve taleplerden oluşan 2013 yılı projeleri ile konuşmasına devam etti. Bağdat Caddesi’ne gidiş geliş (ER1 – ER2) şeklinde başlayan otobüs seferlerinden mahallelinin memnuniyetini dile getiren Muhtar Özkan, İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon bölümlerine teşekkür etti.

Mahalleli tarafından talep edilen projelerin öne çıkanları ise, çocuklar ve gençler için kültür merkezi, spor tesisleri (yüzme havuzu, basket sahası, futbol sahası, vb.), “Üstü park, altı otopark projesi”, “Katlı Otopark ve Sabit Pazar” ile trafik ve toplu ulaşım ile ilgili düzenlemeler, halk kütüphanesi ve daha çok sosyal tesisler oldu.

Toplantıya katılan Kadıköy’ün sevilen eski belediye başkanı Dr. Cengiz Özyalçın, kısa bir konuşma yaparak yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili görüşlerini dile getirirken, yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetini ve desteğini ifade etti. Kadıköy Belediye Meclis üyesi Hüseyin Özdemir de, mahalle halkından gelen soruları cevaplarken, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Av. Nalan Aşkın, “Kadına Yönelik Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı” projesinden bahsederek, ortak çalışma isteğini açıkladı. Muhtar Özkan, kadının bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi ile ilgili bu projede birlikte çalışmaktan duyacağı memnuniyeti ve Sahrayıcedit olarak destek olacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan sokak temsilcileri, cadde ve sokakları ile ilgili ve genel olarak mahalle ile ilgili sorunlarını, dilek ve önerilerini açıkladılar.

 Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı,  Seval ÖZKAN, Seval Özkan kimdir, Seval Özkan, Seval Özkan Kadıköy, sahrayicedit muhtarı kim, Seval Özkan muhtar, Seval Özkan chp,  muhtar Seval Özkan, sahrayicedit muhtarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.