Sevgi Kılıç'tan Sarıkamış'ta Anlamlı Mesaj: 'Bastığımız Bu Topraklar Şehitlerimizin Emaneti'

Sevgi Kılıç'tan Sarıkamış'ta Anlamlı Mesaj: 'Bastığımız Bu Topraklar Şehitlerimizin Emaneti'"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yılı anma etkinlerine katıldı. Kılıç, "Bastığımız bu topraklar şehitlerimizin emaneti, şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevgi Kılıç ve CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı’ya; Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, CHP Esenyurt Belediye Başkanı ve CHP Kars İl Örgütü de eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini anma törenleri ve saygı yürüyüşüne katıldıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

"Bir büyük felaketin, on binlerce kahramanımızın can verişinin yıl dönümündeyiz. Onların canı pahasına korumak için can verdiği topraklardayız. Bastığımız yerleri toprak diye geçmeyip tanıdığımız, toprak altında yatan şehitlerimizi andığımız bir gündeyiz. Çok bedel ödedik, çok can verdik, çok kanımız döküldü. Sarıkamış’ı hatırlamanın, ülkemizin kıymetini hatırlamak demek olduğunu düşünüyorum. Bu ülke kolay kurulmadı. Güzel ülkemiz, bize soğuktan titreye titreye can veren askerlerimizin emaneti. Sarıkamış'ı hatırlamak, ülkemizin değerini ve ne kadar zor şartlarda kurulduğunu hatırlamaktır. Bugün de şehitler vermeye devam ediyoruz.

2023’ün sonunda yine karda kıyamette gencecik askerlerimizi kanlı terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu toprağa verdik. Türk gençliği olarak, şehitlerimizin bize emanet ettiği bu ülkeyi gözümüz gibi koruyacağız," diye konuştu

Ayrıca, "Bu anma etkinlikleri, vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimize, kahramanlarımıza, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnettarlığımızı ifade etmek için önemli olduğunu belirten Kılıç ,” Onların fedakârlıkları, bizlere hür ve bağımsız bir ülke bırakmıştır. Onları rahmet ve şükranla anıyoruz," diye konuştu.

Kılıç, "Bu anma etkinlikleri, vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimize, kahramanlarımıza, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnettarlığımızı ifade etmek için önemlidir. Onların fedakârlıkları, bizlere hür ve bağımsız bir ülke bırakmıştır. Onları rahmet ve şükranla anıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.