“SEVİL’İN KADINLARI” DOĞUDAKİ KIZ ÇOCUKLARINA UMUT OLACAK

“SEVİL’İN KADINLARI” DOĞUDAKİ KIZ ÇOCUKLARINA UMUT OLACAK

Ressam Sevil Mumcu Çak’ın tablolarından oluşan “Sevil’in Kadınları” sergisi Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 71 eserin yer aldığı sergiden elde edilen gelirin tamamı ile Doğu Anadolu’daki kız çocuklarının ortaokuldan üniversiteye kadar olan tüm eğitim süreçleri desteklenecek.  Sergi, BAKSM giriş katta bulunan Hanımeli Sergi Alanı’nda 8 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan “Sevil’in Kadınları” isimli resim sergisi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde ziyarete açıldı. Ressam Sevil Mumcu Çak’ın farklı tekniklerle oluşturduğu 71 eserden oluşan sergi, vatandaşlar tarafından da büyük ilgiyle karşılandı. Gelirinin tamamı ile Doğu Anadolu’daki kız çocuklarının eğitiminin destekleneceği serginin açılışına; Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu, Zehra Çalık, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Bir tablo alarak kız çocuklarının eğitimine destek olan Zehra Çalık, “Biz kadınlar her zaman yan yana durup birbirimize güç vermeliyiz. Bu sebeple bu serginin amacı çok anlamlı.” dedi.

Çak: Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar demektir

Ressam Sevil Mumcu Çak açılışta yaptığı konuşmada, “Kız çocuklarımız için çıktığımız bu yolda “Sevil’in Kadınları” ile yol almak istedim. Çünkü benim hayatımda muhteşem kadınlar var. Hepsinden renkler aldım ve tuvallerime enerjilerini yansıttım. Onlardan aldığım güç ve enerji, kız çocuklarının yolunu açsın istedim. Kız çocuklarımızın ortaokuldan üniversiteye kadar olan yolculuklarında ellerini tutmak istedim. Çünkü kızlarımız okumalı. Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar demektir ve karanlık zihniyetin de en büyük korkusu kültürlü ve güçlü kadınlardır. Emek veren ve yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mumcu: Eğitim hakkına tüm insanların ihtiyacı var

Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu ise “Emek ile amaç birleşince böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Umuyorum bu sergi bundan sonraki çalışmalar için de bir kaynak olur. Eğitime, okumaya ve eğitim hakkına tüm insanların ihtiyacı var. Bizler bu sergiye, zevkle ve keyifle ev sahipliği yapacağız.” ifadelerini kullandı. Sergi, BAKSM giriş katta bulunan Hanımeli Sergi Alanı’nda 8 Ekim 2022 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

ud23jakob195Ihndbur7yqgm.jpg

t2ojtixx1bdjogedvInmc740.jpg

2wvy9t1cafzkppstd5i3vudg.jpg

zblspInr1gpnbw4h3q6y59f7.jpg

cebf9sI6gljm1tpsd4lwqa5h.jpg

rwcwkja3jc50dylvhyskxlpn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.