Seyfettin Çalbatur Koşusu'nda birinciliğe Son Rising uzandı

Seyfettin Çalbatur Koşusu'nda birinciliğe Son Rising uzandı

3 yaşlı İngiliz taylarının katılımda bulunduğu mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Seyfettin Çalbatur Koşusu'nu (KV-8), Zeynep L. Atman'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Metin Acar tarafından antrene edilen al erkek tay Song Rising (Trappe Shot - Maraca / Green Tune) jokeyi Mertcan Çelik idaresinde kazandı.

5 tayın birincilik için kıyasıya bir mücadele verdiği koşuda ikinciliği, Proteus elde ederken, Collecter koşudan üçüncü, Street Runner isimli safkan dördüncü ve son olarak Assasino ise beşinci oldu.

Yarışın galibi Song Rising için bitiriş derecesi 1.24.03 olurken, farklar ise 1,5 Boy - 5 Boy - 2 Boy - 5,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.
 

SEYFETTİN ÇALBATUR

İstiklal Savaşı kahramanlarından Seyfettin Çalbatur, Milli Mücadele boyunca 1. İnönü, 2. İnönü, Sakarya ve Büyük Taarruz'un tüm muharebelerinde üstün başarılar gösterdi. 8 Eylül 1922'de Manisa'yı Yunan işgalinden kurtaran birlikte yer alan Çalbatur, hükümet konağına girerek Türk Bayrağı'nı göndere çeken süvari subayı olarak tarihe geçti. Milli Mücadele sırasında gösterdiği başarı ve üstün hizmetlerden dolayı önce Yüzbaşı rütbesine, ardından General rütbesine yükseldi. Manisa Kışlası'na da "General Seyfettin Çalbatur" ismi verildi. Uzun yıllar ordunun çeşitli birimlerinde görev yapan Seyfettin Çalbatur, emekli olduktan sonra Türkiye Jokey Kulübü'nde Komiserler Kurulu Heyeti Başkanı olarak 10 yıl görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü Başkanları'ndan merhum Amiral Tali Çalbatur'un babası olan General Seyfettin Çalbatur'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz


 

uzeoobvn65qhtId2xc1yv0jd.jpg

nzhcqdxy4mIs8u1onwgs2loq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.