ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

ŞİLE BEZİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu sene 30.su düzenlenecek olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 19 Temmuz’da başlıyor.

            Bu sene 30.su düzenlenecek olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 19 Temmuz’da başlıyor. Şile’de artık bir kültür haline gelen, her sene Şile’nin olmazsa olmazı Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali uluslararası düzeyde birbirinden güzel kültürlere ev sahipliği yapıyor.

Anadolu’nun El Emeği Göz Nuru Sanat Eserleri Şile’de Toplanıyor

Tarihin içinde ilmek ilmek dokunan Şile bezini dünyaya tanıtmak amacıyla Şile Belediyesi tarafından düzenlenen, 30. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 19 Temmuz Çarşamba günü kapılarını açıyor. Altı gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak fuar; 9 farklı ülkeden 37 yabancı ve 40 yerli katılımcı stantları ile sanatın çeşitli dallarını Şile’de buluşturarak kültürel diyaloglar kurulmasına öncülük edecek. 

İpek dokumadan lületaşına, deri işlemeden oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe el sanatlarıyla ünlü Anadolu’nun farklı illerinden, sanatın çeşitli dalıyla ilgilenen zanaatkarın ağırlanacağı festival 24 Temmuz tarihine kadar saat 13.00 – 01.00 arasında ziyaretçileriyle buluşacak. Ulusal ve uluslararası konuklara ev sahipliği yapacak olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivaliyle,  Şile Bezine işlenen asırlık desenler, 100 yıllık kıyafetler, örtüler, şallar sergi alanında görücüye çıkacak. Geçmiş yaşamların bugüne taşınmasında önemli bir köprü görevi gören Şile Bezi, her motifte bir hikaye barındıran;  sevinçleri, hüzünleri, ayrılıkları, özlemleri, sanatsal yorumları işlemelere taşıyan eserlerini gözler önüne serecek.

            ÜNLÜ İSİMLER ŞİLE’DE

            Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali ile bir birinden ünlü isimler de Şile’de sahne alacak. Festival kapsamında ‘Ravi İncigöz’ ‘Resul Dindar’ ‘Serkan Çağrı’ ‘Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti’ Şileliler için sahne alırken, kültürel değerlerin yaşatılması, korunması içinde ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Söyleşi Programı’ her akşam Şilelilerin karşısında olacak.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.