ŞİLE’DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SAYGI

ŞİLE’DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SAYGI

15 Temmuz Demokrasi Bayramı vesilesi ile Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Şile’de de Demokrasi Şehitlerini anma programları gerçekleştirilecek. 10 Temmuz Pazartesi günü Belediye Meydanında ünlü gazeteci Turgay Güler’in ‘O Geceyi Anlatıyor’ programı i

            15 Temmuz Demokrasi Bayramı vesilesi ile Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Şile’de de Demokrasi Şehitlerini anma programları gerçekleştirilecek. 10 Temmuz Pazartesi günü Belediye Meydanında ünlü gazeteci Turgay Güler’in ‘O Geceyi Anlatıyor’ programı ile başlayacak olan anma törenlerinde ünlü sunucu Bekir Develi 11 Temmuzda ’15 Temmuz Birlik Öyküsü’ ile hemşehrilerimizin karşısında olacak.

15 TEMMUZDA YENİDEN MEYDANLARDA

            Belediyemiz tarafından organize edilen anma programları Belediye Meydanında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 15 Temmuz Cumartesi gecesi, hain darbe girişiminin engellenmesi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına saat 20.30’da Belediye Meydanında toplanılacak. Buradan mehteranla ilçe karakoluna yürüyüş, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz Belgesel Gösterimi gerçekleştirilecek. Organizasyona tüm Şile halkının destek vermesi bekleniyor. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini anma programları Şile’de olduğu gibi Ağva’da da gerçekleştirilecek. Ünlü gazeteci ve yazar Turgay Güler 12 Temmuz Salı günü ünlü sunucu Bekir Develi ise 16 Temmuz Pazar günü Ağva Meydanında sahnede olacak.

BAŞKAN TABAKOĞLU; ‘ Demokrasimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz’           

    15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi ve demokrasi şehitleri anısına Şile Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerle ilgili konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Aynı olayların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bizler 15 Temmuz da bu milletin gücünü gösterdiği, milli iradeye sahip çıktığı bir duruşa şahitlik ettik. Darbe girişimine karşı varını yoğunu ortaya koyan, tankları durduran bu yüce millet, bu ülkede artık hiçbir şekilde darbe yapılamayacağını demokrasisine sahip çıkarak göstermiş oldu. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi ile Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak sürülmesinin birinci yılında hep birlikte yeniden meydanlara ineceğiz ve bu hain geceyi unutturmayacağız. Türk Milletinin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek ise tarih boyunca unutulmayacaktır. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.