ŞİLE’DE ANLAMLI LANSMAN

ŞİLE’DE ANLAMLI LANSMAN

Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı anısına 7 Ekim günü I. Dünya Savaşı ve Metareke Yıllarında Şile’yi anlatan Şile’nin Kurtuluşu adlı kitap okurlarıyla buluştu.

 

Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı anısına 7 Ekim günü I. Dünya Savaşı ve Metareke Yıllarında Şile’yi anlatan Şile’nin Kurtuluşu adlı kitap okurlarıyla buluştu. Şile Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen lansman Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu, Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Dr.Coşkun Yılmaz, Araştırmalarıyla kitabın hazırlanmasında emeği olan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Dekan’ı Prof.Dr. Recep Bozlağan, kitabın yazarı Mümin Yıldıztaş ve değerli Şilelilerin katılımıyla gerçekleşti.

Şilelilerin kendi tarihlerini, kültürlerini ve ecdadının yaşadığı zorlukları bilerek ve küçüklerin de kendi tarihleri ile bilinçli bir şekilde büyümeleri için Şile Belediyesinin hazırlayıp Şilelilere sunduğu lansman saygı duruşu ve istiklal marşının ardından alışılmışların dışında Kadir Konya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile şehit ve gazilerimizin anısına okunan dualarla başladı.

Şile Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen lansman’da konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; ’’Bir sene evvel burada yapmış olduğumuz sunumda Recep Bozlağan hocamızla Şile’nin saklı tarihi, mütareke yılları ve milli mücadele yıllarına dair bir kurtuluş efsanesini hep beraber izleyerek duygulandık. Orada bir söz verdik, dedik ki biz bunun bilgi ve belgeyle düzenleyip bir sonra ki 7 Ekim’de hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bir sene sonra bu kitabı bugün burada paylaşıyor olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir kitap lansması ve 7 Ekim sene-i devriyesinde şehitlerimizi, gazilerimizi, atalarımızı ve bu vatanı bizlere vatan yapan tüm mücahitlerimizi yad ediyorum.’’ sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

Başkan Tabakoğlu’nun ardından yazar Mümin Yıldıztaş, Şile’nin Kurtluşu kitabının içeriğini ve sunumunu gerçekleştirirken salonda duygu dolu anlar yaşandı.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.